Foto: Tassikoogid

Katseta kodus: Anu Saagimi täiuslik tassikook

Tassikoogid, 10.04.2024

„See on parim sünnipäevakink!“ rõõmustab Anu Saagim šampanjatari äsja müügile jõudnud tassikoogi üle.

Anu tunnistab, et on maiuste puhul üsna peps. „Täiuslikku kooki, mis paneks mõnust vurre lakkuma, on mulle üsna keeruline kinkida. Olen suur rummikookide, konjakitorude ja brändi-pähklitorude fänn. Pavlova, tiramisù ja isetehtud küpsisetort lähevad ka loosi. Olen märganud, et kookides koonerdatakse tihti väikese konjaki või brändikikiga,“ toriseb ta.
Šampanjaga niisutatud kooki on ta seni vaid unes näinud. Ja seda, mida pole, tuleb ise teha – Tassikookide kohviku kondiitrid võtsidki tühimiku täitmise ette.
„Šampanjatari täiuslik tassikook peaks iseloomustama mind päris hästi – seest mahlane ja peal kõigi aegade parim Besserat de Bellefoni šampanjast kreem. Imeilus ja suus sulav!“
Anu leiab, et selles koogis on iga komponent hoolega läbimõeldud ja temalik. „Muffin on tummisest kakaost, südameks purustatud metsmaasikad, krooniks särtsaks kihisev šampanjakreem, kaunistuseks värsked maasikad ja tume šokolaad ning mis kõige olulisem – suhkruga pole siin liialdatud, kihisevaga see eest korralikult,“ kirjeldab ta.
Proovi seda luksuslikku hõrgutist ka ise kodus järele teha!
Foto: Tassikoogid
  1. 4 sl kakaod
  2. 0,8 dl vett
  3. 1,3 dl keefiri
  4. 0,6 dl õli
  5. 3 dl jahu
  6. 1 tl küpsetuspulbrit
  7. 0,25 tl peensoola
  8. 0,5 tl soodat
  9. 1 dl kuuma vett
Kreemiks:
  1. 200 g toorjuustu
  2. 200 g vahukoort
  3. 40 g tuhksuhkrut
  4. 70 g šampanjat
Täidiseks:
  1. 200 g maasikaid
  1. Sega kõik tainakomponendid kokku. Jaota muffinivormidesse.

  2. Küpseta 180kraadises ahjus 20 min. Jahuta.

  3. Purusta maasikad. Tee kookide sisse augud ja täida maasikaseguga.

  4. Vahusta ülejäänud komponendid vormi hoidvaks kreemiks ja pritsi kondiitri pritsotsikuga kookidele.

  5. Kaunista tumeda šokolaadi ja värskete maasikatega.