MAAILMA KÖÖK | PORTUGAL. Kartuli-lehtkapsasupp
Kui soovid supimenüüd uuendada, proovi kindlasti Portugalist pärit rustikaalset suppi. Soojendav kausitäis sobib hästi laisklemispäevadeks, kui pikalt pliidi ees askeldada ei viitsi.
- 250 g chorizo’t
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 600 g puhastatud kartuleid
- 100 g lehtkapsast
- 1 tl suitsupaprikapulbrit
- 1 l puljongit
- 1 prk valgeid ube
- 1 dl vahukoort
- soola, pipart
- maitsestamiseks sidrunikoort
Viiluta vorst. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja prae vorstiviilud läbi, tõsta kõrvale. Haki sibul ja küüslauguküüned. Tükelda lehtkapsas ja kooritud kart
Aja samas potis taas kuumaks sorts õli. Lisa sibul ja hoia paar minutit tulel, seejärel pane juurde hakitud küüslauk. Kuumuta läbi. Lisa kartul ja lehtkapsas. Sega juurde suitsupaprika. Pruunista mõned minutid ja vala sekka puljong. Keeda kartulite pehmenemiseni. Umbes viis minutit enne keetmise lõppu lisa küpsetatud vorstid, oad ja vahukoor. Maitsesta soola, pipra ja veidikese sidruni riivitud koorega.
Toitev!
Mis see on?
Millega serveerida? Kuidas säilitada?
Nii saab ka!
Soovitused ja nipid:
Tee julgelt valmis eelmisel päeval.
Ole tähelepanelik, et praadimisel sibul ilusti läbi küpseks ja pehmeks (klaasjaks) muutuks.
Kasuta köögivilja- või kanapuljongit.
Haki lehtkapsas korralikult peeneks, sisse ei tohi sattuda ülemäära suuri lehti.
Maitsestamisel lisa pisut tšillit või Cayenne’i pipart.