Foto: Taimne Teisipäev

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kimtši

Taimne Teisipäev, 16.04.2024

Koreapärane fermenteeritud kapsas on terav ja hapukas probiootiline tõeliselt elav kõrvalroog.

Koostisosad
  1. 1 Hiina kapsast
  2. 60 g jämedat soola
  3. 500 g valget redist
  4. 15 g kooritud ingverijuurt
  5. 5 kooritud küüslauguküünt
  6. 0,5 valget mugulsibulat
  7. 1 kooritud õun (magusam sort)
  8. 25 g murulauku
  9. 3 vart rohelist sibulat
  10. 60 g Gochugaru (Korea tšillipulber)
  11. 4 spl sojakastet
  12. 1 tl suhkrut
  13. 10 g soola
  14. 1 punast tšillit
Valmistamine
  1. Lõika kapsale juurika juurest pikk sälk sisse ning rebi see pooleks. Korda sama kapsa poolikutega.

  2. Aseta kapsatükid suurde kaussi ning kata külma veega. Jäta 1-ks tunniks seisma.

  3. Kurna kapsas ning raputa iga kapsalehe vahele jämedat soola, et kapsast liigne vedelik välja tuleks. Jäta 4 tunniks seisma.

  4. Koori valge redis ning lõika see peenikesteks ribadeks. Peenesta köögikombainis sojakaste mugulsibul, õun, gochugaru pulber, suhkur, sool, punane tšilli, ingverijuur ja küüslauk pastaks. Lõika murulauk ja roheline sibul 5 cm pikkusteks juppideks. Sega köögiviljad pastaga kokku.

  5. Loputa kapsalt sool külma veega ning lõika ära 3 cm juureosast. Aseta suurde kaussi ja määri iga kapsalehe vahele maitsesegu.

  6. Aseta kogu kapsas ning maitsesegu steriliseeritud kaanega suletavasse purki ning suru kapsas võimalikult tihkelt purgi põhja, et lehtede vahele õhumulle ei jääks.

  7. Sulge purk puhta kaanega ning jäta see vähemalt 36 h pimedasse toanurka hapnema. Pärast pane kimtši mõneks päevaks külmkappi järelhapnema. Kimtši peaks peale purgi avamist säilima külmkapis kuni 4 kuud.