PUHAS NAUDING! Lillkapsa-bataadihautis jogurtikastmega
Tiina Lebane, 25.04.2023
See kohane köögiviljaroog sobib nii omaette toiduks, aga ka lisandiks näiteks kana- või kalaroa juurde. Taimse toidu eelistaja saab kastme valmistada taimsest köögikreemist.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
450 g Lillkapsas
450 g Bataat
4 tk Küüslauguküüs
1 prk Punased või valged oad või kikerherned
2 spl Õli
20 g Või
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud pipar
0.5 tl Karripulber
JOGURTIKASTE
200 g Maitsestamata Kreeka jogurt
3 tk Sibulavars
1 tl Vedel mesi
0.5 tl Karripulber
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Tee kõigepealt valmis kaste: sega jogurti hulka hakitud sibulavarred (koos valge osaga), mesi ja karripulber ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta külmkappi maitsestuma.
2. Lõika lillkapsas väiksemateks tükkideks. Koori bataat ja lõika kangideks. Koori küüslauguküüned, lõika õhukesteks viiludeks ja seejärel ribadeks. Vala oad sõelale, loputa külma veega ja jäta nõrguma.
3. Kuumuta pannil õli ja võid. Tõsta köögiviljatükid pannile ning küpseta kaane all ja aeg-ajalt segades poolküpseks või peaaegu pehmeks. Maitsesta soola, pipra ja karripulbriga. Kõige lõpuks lisa pannile nõrutatud oad ja sega läbi. Vala hautis suurde kaussi ja puista peale hakitud sibulavarsi.
4. Kastme võid kohe hautise peale valada ja kergelt läbi segada või serveerida eraldi kausist.