PÄIKE TOIDULAUAL
Kõrvitsa toorsalat
Tiina Lebane, 11.04.2023
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
700 g Puhastatud kõrvits (kooritud, seemneteta)
1.5 tl Sool
2 tl Suhkur
0.5 tl Cayenne’i pipar
2 spl Oliivõli
1 tk Suurem sidrun
Valmistamine
1. Lõika kõrvits õhukesteks ribadeks. Võid kasutada ka spiraallõikurit või juurviljakoorijat.
2. Poolita sidrun ja pigista sidrunimahl kõrvitsale. Lisa soola, suhkrut ja Cayenne’i pipart ning sega läbi. Kontrolli maitset ja lisa mõnda maitseainet, kui soovid.
3. Vala peale oliiviõli ja sega kergelt läbi.
Salatit võid süüa kohe või tarbida 4-5 päeva jooksul, kui hoiad seda õhukindlas anumas külmkapis.