PÄIKE TOIDULAUAL

Kõrvitsa toorsalat

Tiina Lebane, 11.04.2023

Vahelduseks tavapärasele kapsa-porgandi toorsalatile tasub värsket salatit teha ka kõrvitsast. Magusapoolse kõrvitsa maitsestamiseks sobib hästi sidrunimahl, kerget vürtsikust võid lisada Cayenne’i pipra või ingveriga, aga ka kaneel annab hea maitsenüansi. Õli ja sidrunimahlaga segatud salat säilib külmkapis 4-5 päeva.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
700 g Puhastatud kõrvits (kooritud, seemneteta)
1.5 tl Sool
2 tl Suhkur
0.5 tl Cayenne’i pipar
2 spl Oliivõli
1 tk Suurem sidrun

Valmistamine

1. Lõika kõrvits õhukesteks ribadeks. Võid kasutada ka spiraallõikurit või juurviljakoorijat.

2. Poolita sidrun ja pigista sidrunimahl kõrvitsale. Lisa soola, suhkrut ja Cayenne’i pipart ning sega läbi. Kontrolli maitset ja lisa mõnda maitseainet, kui soovid.

3. Vala peale oliiviõli ja sega kergelt läbi.

Salatit võid süüa kohe või tarbida 4-5 päeva jooksul, kui hoiad seda õhukindlas anumas külmkapis.