NII MAITSEV! Köögivilja-riisitäidisega ahjupaprikad

Pille Enden, 14.04.2023

Ahjus küpsenud mahlaka täidisega paprikad on maitsvad ka taimse täidisega.  Täidises ei pea ilmtingimata olema riis, vaid sinna võib panna mistahes muud teravilja– tatart,hirssi, kruupe või bulgurit, aga ka kuskussi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
1 dl Riis
6 tk Paprika
1 tk Keskmine suvikõrvits
1 tk Väike sibul
100 g Seened nt šampinjonid
4 tk Küüslauguküüs
2 tl Õli
1 prk Oasegu (400g)
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1 tl Kuivatatud pune
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tl Jahvatatud paprika
2 dl Köögiviljapuljong
125 g Mozzarella juust
50 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kõigepealt pane riis 2 dl veega keema ja keeda peaaegu pehmeks.

2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika paprikatel varrepoolne ots pealt ja koogi seemned välja. Lõika suvikõrvits ja kooritud sibul väikesteks kuubikuteks. Haki seened ja küüslauk.

3. Kuumuta sibulat pannil õlis 1-2 minutit, lisa seened ja kuumuta veel 2 minutit. Pane pannile suvikõrvits, küüslauk, nõrutatud oad, tomatikonserv, keedetud riis, maitseained ja puljong, maitsesta soolaga. Sega ja hauta kuni kaste pakseneb, 8-10 minutit.

4. Lisa ribadeks rebitud mozzarella ja sega läbi.

5. Täida paprikad tihedalt seguga ja puista peale riivjuustu. Pane ahjuvormi, kalla põhja 1 dl vett ja kata küpsetuspaberiga. Küpseta 35 minutit.

6. Eemalda küpsetuspaber ja pane veel 5-10 minutiks ahju kuni paprikad on pehmed ning juust kuldpruun.