NÄDALA KOOK

Avokaadokoogid

Pille Enden, 07.04.2023

Vaid tervislikest koostisainetest valmistatud avokaadokoogikesi pole vaja isegi küpsetada. Koogikesi on hea teha silikoonvormidesse, sealt saab need hiljem hõlpsasti kätte. Avokaadokreem maitseb nii hea, et seda võib ka peale kokkusuristamist lihtsalt magustoiduna pakkuda. 

Koostisosad
PÕHI
120 g Pehmed datlid
0.5 dl Kookoshelbed
1 dl Jahvatatud mandlid
2 tl Riivitud sidrunikoor
TÄIDIS
2 tk Suur avokaado
2 spl Kookosõli
0.5 dl Mesi
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.5 dl Värskelt pressitud sidrunimahl
Peale mustikaid ja granaatõunaseemneid

Valmistamine

1. Kui datlid on kõvad, pane need tunniks sooja vette likku.

2. Töötle kõik põhja ained kombainis ühtlaseks massiks, suru muffinivormide põhja ja pane sügavkülma.

3. Koori avokaadod, eemalda kivid ja pane viljaliha kombaini või saumikseri kannu. Sulata kookosõli ja lisa avokaadole. Lisa ülejäänud ained ja töötle kõik täidise ained ühtlaseks ja kreemiseks. Tõsta vormidesse, silu ja pane 3 tunniks sügavkülma.

4. Võta 15 minutit enne serveerimist sügavkülmast toatemperatuurile pehmenema. Serveeri marjadega.