LAPSED KÖÖGIS
Lõbus tomatipere
Tiina Lebane, 22.04.2023
Koostisosad
6 tk suurt tomatit
150 g sinki
3 tk rohelist salatilehte
250 g küpset Goudat
5 spl majoneesi
soola
musta pipart
kaunistamiseks tuubipasteeti, murulauku, basiilikut, ketšupit
Valmistamine
6 tk
1. Pese tomatid ja kuivata. Lõika pealt katus ära. Kaabi tomatitest viljaliha lusikaga välja ja pane koos äralõigatud osaga sõelale nõrguma. Tõsta tomatid tagurpidi köögipaberile nõrguma.
2. Täidise jaoks haki tomatite viljaliha ja äralõigatud osa peeneks, haki samamoodi ka sink ja salatilehed. Lõika juustust 12 4-5 mm paksust viilu ja lõika nendest välja “jalad”. Ülejäänud juust haki peeneks täidise hulka. Sega täidis majoneesiga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Jaga täidis tomatite sisse.
3. Pigista igale tomatile tuubist pasteeti silmadeks, ninaks ja suuks. Lõika murulauk u 5 cm pikkusteks juppideks ja tõsta tomatitele “juusteks”, selleks sobivad hästi ka basiilikulehed. Üks murulauguvars lõika 12 väikeseks tükiks, nendest saad “pupillid”. Aseta tomat juustust “jalgadele” ja kui soovid, tee ketšupiga “varbaküüned” punaseks.