IMELINE LIHAVÕTETEKS

Kihiline munasalat

Tiina Lebane, 08.04.2023

Lihavõtteks värvitud munadest valmista mahlane ja maitsev kihiline salat. Äädikamarinaadis maitsestunud sibularõngad annavad head pikantsust muidu mahedamaitselisele salatile. Kasuta kindlasti tuunikala õlis, see on rikkalikuma maitsega kui vees säilitatud tuunikala.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
40 minutit + 2-3 tundi külmas maitsestumiseks

Koostisosad
6 tk muna
2 tk keskmist sibulat
1.5 dl kuuma vett
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
2 spl õunaäädikat
2 karpi tuunikalatükke õlis
1 prk majoneesi (400g)
150 g riivitud juustu

Valmistamine

1. Keeda munad, jahuta külmas vees.

2. Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Sega kuuma vee hulka sool, suhkur ja õunaäädikas ning vala sibularõngastele, jäta maitsestuma, kuni tegeled teiste ainetega.

3. Vooderda 20 cm tordirõngas toidukilega ja tõsta sobivale alusele, mis jääb ka serveerimiseks. Tõsta tuunikala konservidest sõelale nõrguma.

4. Koori munad ja eralda valged ja kollased. Purusta munavalged kahvliga ja tõsta tordirõngasse alumiseks kihiks. Puista munavalgele pisut soola ja määri peale 4-5 sl majoneesi. Järgmiseks kihiks purusta munakollased kahvliga ja tõsta vormi. Kata 4-5 sl majoneesiga.

5. Tee kala kahvliga puruks ja tõsta pool sellest vormi. Nõruta sibulad marinaadist ja aseta vormi, kata ülejäänud kalaga. Kui kala on magedavõitu, puista peale pisut soola ning lisa majoneesikiht. Kõige peale puista rikkalikult riivjuustu. Kata toidukilega ja lase salatil külmkapis vähemalt 2-3 tundi maitsestuda.

Enne serveerimist kaunista meelepärase maitserohelisega.