TEE ISE, TULEB ODAVAM JA PAREM! Teraline sinep

Tiina Lebane, 03.04.2023

Omavalmistatud teraline sinep on ju nagu sinep ikka, aga selle vahega, et tead täpselt, millest see koosneb ja et saad ise timmida nii kangust kui ka teralisust, magususest rääkimata. Kangust mõjutab sinepipulbri kogus, teralisust see, kui puruks sinepiseemned tampida. Kuna seemned vedelikus paisudes pehmenevad, siis ehkki välimuselt suurte teradega, on sinep hamba all täiesti pehme. 

Koostisosad
100 g kollaseid sinepiseemneid
1 dl valge veini äädikat
0.5 dl kuiva valget veini
1 tl soola
2 tl sinepipulbrit
2 spl mett
1 spl oliiviõli

Valmistamine

350 ml

1. Tõsta sinepiseemned laiema põhjaga kaussi ning vala peale veiniäädikas ja vein. Kata kauss kaanega ja lase seemnetel paisuda umbes 24 tundi.

2. Järgmisel päeval lisa kaussi sool ja sinepipulber. Arvesta, et sinepipulbri kogusest sõltub sinu sinepi kangus. Lisa ka suhkur, seejuures timmi kogusega paika endale sobiv magusus. Sega massi ja suru lusikaseljaga osad terad puruks. Lõpuks sega hulka oliiviõli.

3. Jaga sinep väikestesse kaanega purkidesse ja tõsta külmkappi. Lase maitsestuda vähemalt 2 nädalat.

Suletud anumas säilib sinep külmkapis mitu kuud.