TEE ISE, TULEB ODAVAM JA PAREM! Teraline sinep
Tiina Lebane, 03.04.2023
Koostisosad
100 g kollaseid sinepiseemneid
1 dl valge veini äädikat
0.5 dl kuiva valget veini
1 tl soola
2 tl sinepipulbrit
2 spl mett
1 spl oliiviõli
Valmistamine
350 ml
1. Tõsta sinepiseemned laiema põhjaga kaussi ning vala peale veiniäädikas ja vein. Kata kauss kaanega ja lase seemnetel paisuda umbes 24 tundi.
2. Järgmisel päeval lisa kaussi sool ja sinepipulber. Arvesta, et sinepipulbri kogusest sõltub sinu sinepi kangus. Lisa ka suhkur, seejuures timmi kogusega paika endale sobiv magusus. Sega massi ja suru lusikaseljaga osad terad puruks. Lõpuks sega hulka oliiviõli.
3. Jaga sinep väikestesse kaanega purkidesse ja tõsta külmkappi. Lase maitsestuda vähemalt 2 nädalat.
Suletud anumas säilib sinep külmkapis mitu kuud.