PANEB KÕHU NURRUMA
Punane kalasupp
Tiina Lebane, 05.04.2023
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g kalafileed (lõhe, tursk, pangasius)
1 tk laimi
1 spl Tai kalakastet
1 tl kurkumit
1 tl õli
2 tk suurt küüsluguküünt
2 tk porgndit
3 tk kartulit
3 tl punast karripastat
1 tk puljongikuubik
0.8 l vett
1 prk purustatud tomitit (400 g)
1 pk kookoskoort (250 ml)
värskelt riivitud laimi koort
soola
koriandrit
Valmistamine
1. Lõika kalafilee suupärasteks kuubikuteks. Pigista peale 3 sl laimimahla, lisa kalakaste, kurkum ja õli. Sega läbi ja jäta maitsestuma.
2. Koori küüslauk ja lõika peenikesteks ribadeks. Koori porgandid ja kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks.
3. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae selles küüslauguribasid minuti jagu. Lisa karripasta ja prae segades paar minutit. Lisa potti porgand ja kartul, purustatud tomat, puljongikuubik ja vesi. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel kaane all umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Sega hulka kookoskreem.
4. Lisa potti kalatükid, keera kuumus maha ja hoia suppi kuumal pliidiplaadil umbes 7-8 minutit, kuni kala on läbi kuumenenud (kalaliha on värvunud piimjaks).
5. Maitsesta suppi veel laimimahla ja soolaga. Serveerides puista peale riivitud laimikoort ja värsket koriandrit.