PANEB KÕHU NURRUMA

Punane kalasupp

Tiina Lebane, 05.04.2023

Väga maitsev Aasia-hõnguline supp valmib kiirelt ja paneb argiõhtul kõhu nurruma. Purustatud tomatid ja kookoskoor koos kartuli-porgandiga on supipõhi, millele maitset annavad punane karripasta ja värske laimimahl. Kalaks sobib nii punane kui ka valge kala, nii värske kui ka külmutatud. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kalafileed (lõhe, tursk, pangasius)
1 tk laimi
1 spl Tai kalakastet
1 tl kurkumit
1 tl õli
2 tk suurt küüsluguküünt
2 tk porgndit
3 tk kartulit
3 tl punast karripastat
1 tk puljongikuubik
0.8 l vett
1 prk purustatud tomitit (400 g)
1 pk kookoskoort (250 ml)
värskelt riivitud laimi koort
soola
koriandrit

Valmistamine

1. Lõika kalafilee suupärasteks kuubikuteks. Pigista peale 3 sl laimimahla, lisa kalakaste, kurkum ja õli. Sega läbi ja jäta maitsestuma.

2. Koori küüslauk ja lõika peenikesteks ribadeks. Koori porgandid ja kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks.

3. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae selles küüslauguribasid minuti jagu. Lisa karripasta ja prae segades paar minutit. Lisa potti porgand ja kartul, purustatud tomat, puljongikuubik ja vesi. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel kaane all umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Sega hulka kookoskreem.

4. Lisa potti kalatükid, keera kuumus maha ja hoia suppi kuumal pliidiplaadil umbes 7-8 minutit, kuni kala on läbi kuumenenud (kalaliha on värvunud piimjaks).

5. Maitsesta suppi veel laimimahla ja soolaga. Serveerides puista peale riivitud laimikoort ja värsket koriandrit.