LIHTNE HÕRK KALAPÄEV

Pasta kilu-oliivikastmega

Tiina Lebane, 27.04.2023

Pastaroa maitse määrab teadagi kaste, mida pasta hulka segada. Siinses kastmes on kilu, kappareid ja oliive ning maitseks juurde küüslauku, peterselli ja sidrunit. Mõnusat krõbedust lisab toidule praetud riivsai, mida kindlasti ohtralt peale raputa. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl jämedamat riivsaia
oliiviõli
soola
pipart
1 tk suur küüslauguküüs
8 tk vürtsikilifileed
0.5 dl kappareid
1 dl hakitud peterselli
3 dl rohelisi oliive
1 spl värskelt riivitud sidrunikoort
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
400 g lintnuudleid või muid makarone

Valmistamine

1. Kuumuta väikesel pannil 2 sl õli ja prae selles riivsai krõbedaks, maitsesta soolaga. Tõsta kõrvale.

2. Koori küüslauk ja pressi puruks. Haki kilufileed tükikesteks. Kui kasutad suuremaid kappareid, lõika needki tükikesteks. Haki petersell ja tükelda oliivid. Riivi hulka sidrunikoort ja pigista sidrunimahla. Lisa 0,5 dl oliiviõli ja 0,5 tl purustatud pipart. Kontrolli maitset ja lisa soovi korral pisut soola. Ilmselt ei ole seda vajagi, sest nii kilu, kapparid kui ka oliivid on piisavalt soolased.

3. Keeda pasta pakil oleva õpetuse järgi soolakas vees pehmeks. Sega kilu-oliivikastmega läbi ja serveerides puista igale portsjonile krõbedat riivsaia.