TAIMNE PÄEVARETSEPT
Tofu-tomati stir-fry
Taimne Teisipäev, 11.04.2023
Aasiapärane kergelt magushapu mekiga roog on huvitav viis tofu kasutamiseks. Proovi järele!
4 portsjoni
Vaja läheb:
250 g kõva tofut
2 tk tomat
2 spl oliiviõli
1 spl sojakaste
1 spl tomatipasta
maitse järgi soola
2 tl suhkurt (võid asendada kookossuhkru või ½ spl agaavisiirupiga)
1 tl röstitud seesamiõli
1 tl riisiäädikat
2 küüslauguküünt
4 spl vett
3 rohelise sibula vart
Valmistamine:
1. Pudista tofu väiksemateks tükkideks ning prae pannil õliga 4 minutit.
2. Lisa pannile keskmise suurusega kuubikuteks lõigatud tomatid ning hakitud küüslauk ja lase veel praadida 3 minutit.
3. Lisa sool, sojakaste, tomatipasta, suhkur, seesamiõli, riisiäädikas ning vesi. Sega korralikult ning lase kaane all podiseda 3 minutit.
4. Lisa hakitud roheline sibul, sega läbi ning serveeri riisiga. Serveeri röstitud maapähklite ning tšilliõli või -kastmega.