TAIMNE PÄEVARETSEPT

Tofu-tomati stir-fry

Taimne Teisipäev, 11.04.2023

Aasiapärane kergelt magushapu mekiga roog on huvitav viis tofu kasutamiseks. Proovi järele!

4 portsjoni

Vaja läheb:

  • 250 g kõva tofut

  • 2 tk tomat

  • 2 spl oliiviõli

  • 1 spl sojakaste

  • 1 spl tomatipasta

  • maitse järgi soola

  • 2 tl suhkurt (võid asendada kookossuhkru või ½ spl agaavisiirupiga)

  • 1 tl röstitud seesamiõli

  • 1 tl riisiäädikat

  • 2 küüslauguküünt

  • 4 spl vett

  • 3 rohelise sibula vart

Valmistamine:

1. Pudista tofu väiksemateks tükkideks ning prae pannil õliga 4 minutit.

2. Lisa pannile keskmise suurusega kuubikuteks lõigatud tomatid ning hakitud küüslauk ja lase veel praadida 3 minutit.

3. Lisa sool, sojakaste, tomatipasta, suhkur, seesamiõli, riisiäädikas ning vesi. Sega korralikult ning lase kaane all podiseda 3 minutit.

4. Lisa hakitud roheline sibul, sega läbi ning serveeri riisiga. Serveeri röstitud maapähklite ning tšilliõli või -kastmega.