PRANTSUSE KÖÖGIST! Kevadine frikassee kana ja spargliga

Pille Enden, 24.04.2023

Prantsusepärase nimega hautis on pärit hoopiski Inglismaalt ja juba 14.sajandist. See roog kujutab endast kastmes või puljongis hautatud liha. Frikasseed saab lihtsasti valmistada pannil või wok pannil. Kergesse kanahautisse toob kevade maitset spargel. Juurde serveerimiseks sobib näiteks riis, kuskuss või kinoa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g broilerifileed
1 tk porgand
2 tk purustatud küüsluguküünt
3 spl kuiva valget veini
2 spl maisitärklist
1 tl soola
0.25 tl musta pipart
2.5 spl õli
1.5 dl kanapuljongit
3 spl köögikoort
350 g sparglit
4 tk tüümianioksa
3 tk rohelist sibulat
1 spl hakitud peterselli

Valmistamine

1. Lõika kanafileed risti 5 mm paksusteks viiludeks. Koori porgand ja lõika õhukesteks viiludeks.

2. Sega kanaviilud, küüslauk, 1 sl veini, 2 tl maisitärklist, 0,5 tl soola ja pipar kausis hästi läbi. Lisa 0,5 sl õli ja sega kuni kana on korralikult kaetud.

3. Klopi puljong, 2 sl veini ja ülejäänud maisitärklist kuni viimane on lahustunud.

4. Kuumuta suurel pannil või wok pannil suurel kuumusel 1 sl õli. Lao kanatükid ühekordse kihina pannile. Prae 1 minut, siis keera ümber ja prae veel 1 minut.

5. Kalla pannile veel 1 sl õli. Lisa 4-5 cm juppideks murtud spargel, porgandiviilud, tüümianioksad ja ülejäänu 0,5 tl soola. Kuumuta kuni spargel muutub heledamaks, 1-1,5 minutit.

6. Klopi puljongisegu läbi ja vala pannile. Sega läbi, kata pann kaanega ja hauta kuni kaste pakseneb.

7. Kalla pannile koor, hakitud roheline sibul ja petersell. Kuumuta segades kuni kana on küps ja kaste paksenenud. Võta tüümianioksad välja ja maitsesta soolaga.