TAIMNE PÄEVARETSEPT
Pad thai
Taimne Teisipäev, 18.04.2023
Taipärane pad thai on imeline nuudliroog, milles sulavad kokku soolased, magusad, hapud ja teravad maitsed. Selle tasakaalu saame kasutades sojakastet, kookossuhkurt ja laimimahla.
Kogus 2 portsjonit
Vaja läheb:
200 g riisinuudleid
125 g kõva tofut
2 spl õli
1/4-1/2 tassi vett
1 hakitud küüslauguküüs
1 suur peotäis murulauku
2 spl sojakastet
1 spl kookossuhkrut
2 spl laimimahla
1 tass mungoa idusid
1 roheline sibul hakituna
purustatud maapähkleid, koriandrit, laimi serveerimiseks
Valmistamine:
1. Keeda riisinuudlid pakendil märgitud keeduajast minut vähem, et nuudlid liiga pehmed ei oleks. Kurna, loputa külma veega ja aseta kõrvale.
2. Lõika tofu kuubikuteks, kuumuta pannil õli ning prae tofut iga mõne minuti järel teisele küljele pöörates, kuni need on igalt küljelt ühtlaselt kuldpruunid.
3. Lükka tofu pannil kõrvale, keera kuumus veidi madalamaks ning lisa küüslauk, nuudlid, murulauk, sojakaste, kookossuhkur ja laimimahl.
4. Vähehaaval lisa vett, 1-2 spl korraga, et nuudlid ei kleepuks pannile ning saaksid kastmes kuumeneda.
5. Keera kuumus madalaks ja lisa mungoa idud ja roheline sibul ning sega läbi.
6. Serveeri purustatud maapähklite, koriandri ja laimisektoriga ja naudi!