LIHTNE, AGA SÄRTSAKAS SALAT
Tai hakklihasalat maapähklikastmega
Pille Enden, 10.05.2023
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk rohelist sibulat
2 tk küüslauguküünt
1 spl õli
400 g veisehakkliha
1 tl riivitud ingverit
2 spl sojakastet
1 tl mett
0.5 tl Cayenne´i pipart
soola
SALAT
0.5 tk hiina kapsast
1 tk lehtsalatit
1 tk suur porgand
0.5 tk punast paprikat
0.5 tk pikka kurki
2 tk rohelist sibulat
2 dl hakitud ürte (münt,koriander ja/või basiilik)
0.5 dl hakitud maapähkleid
TAI MAAPÄHKLIKASTE
0.5 dl maapähklivõid
0.75 spl riisiäädikat
0.5 tl pruuni suhkrut
1 tl tšillikastet
0.5 spl värskelt pressitud sidrunimahla
2 tk küüslauguküünt
0.5 spl riivitud ingveri
3 spl sooja vett
1.5 spl sojakastet
Valmistamine
1. Sega kõigepealt kokku kõik kastme ained va vesi. Lisa vähehaaval nii palju sooja vett, et kaste on parajalt vedel.
2. Haki roheline sibul ja küüslauk. Kuumuta õli pannil ja prae kõigepealt hakkliha pruuniks. Lisa ingver ja sojakaste ning prae kuni liha on küps. Maitsesta mee, soola ja Cayenne´i pipraga.
3. Lõika-rebi salatilehed ribadeks. Koori porgand ja lõika tikkudeks. Lõika samamoodi paprika.
4. Poolita kurk ja lõika õhukesteks viiludeks. Jaga salat suurde kaussi või otse taldrikutele, tõsta peale hakkliha, puista peale hakitud roheline sibul, pähklid ja ürdid. Lõpuks nirista peale kaste.