MAITSEB HÄÄ

Spargli-sidruni risotto

Pille Enden, 04.06.2023

Kevadisse risotosse on nüüd panna värsket kodumaist sparglit, mida nii lühikest aega teha saab. Sidrun annab mõnusa meki ja juust kreemise koostise. Risoto maitseb hea nii iseseisva roa kui lisandina.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl oliiviõli
3 spl võid
1 tk sibulat
4 dl risotoriisi
1 dl valget veini
1.2 l köögiviljapuljongit
2 dl külmutatud herneid
250 g rohelist sparglit
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
0.5 spl värskelt riivitud sidrunikoort
väike punt petersellilehti
1 dl riivitud kõva juustu (parmesan, Grana Padano vm.) + serveerimiseks
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Kuumuta õli ja 1 sl võid kastrulis. Lisa hästi peeneks hakitud sibul ja hauta 5 minutit. Suurenda kuumust, kalla potti riis ja kuumuta paar minutit segades.

2. Vala juurde vein ja kuumuta kuni see on imendunud.

3. Hakka nüüd vähehaaval lisama kuuma puljongit, samal ajal segades. Lisa järgmine ports siis, kui eelmine on imendunud. Kokku kulub umbes 20 minutit. Sega hulka herned, neid pole sulatada vaja.

4. Pošeeri spargleid keeva vees 2-4 minutit. Siis kalla üle külma veega. Murra juppideks.

5. Kui risotto on peaaegu valmis, lisa spargel, sidrunikoor ja – mahl, hakitud petersell, riivjuust ja 2 sl võid. Maitsesta soola ja pipraga.

6. Tõsta pliidilt ja lase 5 minutit kaane all seista enne kui serveerid.  Puista peale riivitud juustu ja sidrunikoort.