SUVEPIDUDE TÄHT

Pirni-pähklimajonees

Tiina Lebane, 17.06.2023

Puuviljane ja mahedamaitseline majonees sobib hästi puuviljasalatitega, näiteks Waldorfi salatiga. Samuti võid sellega maitsestada värskeid salateid ja kasutada võileivakatteks, aga ka nii puu- kui köögiviljade dipikastmeks.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
1 portsjon
Koostisosad
  1. 40 Kreeka pähkli poolikut (kooreta)
  2. 1 küps pirn
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 1 muna
  5. 1 dl mahedat taimeõli
  6. riivitud muskaatpähklit
  7. soola
  8. musta pipart
Valmistamine
  1. Rösti pähkleid kuumal kuival pannil, kuni aroom hakkab eralduma. Kalla kuumad pähklid puhtale rätikule ja hõõru õhuke pruun koor lahti nii palju kui võimalik. Koori pirn, poolita ja eemalda südamik. Koori küüslauk ja viiluta õhukeselt.

  2. Kalla pähklid, tükeldatud pirn ja küüslauguviilud mikserianumasse, lisa muna ja õli ning töötle ühtlaseks kreemjaks seguks. Maitsesta riivitud muskaatpähkli, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

  3. Säilita külmkapis kinnises anumas ja tarbi 4-5 päeva jooksul.

  4. kogus umbes 300g