KERGE JA MAITSEKÜLLANE

Ahjuräimed sidruni ja küüslauguga

Tiina Lebane, 06.05.2023

Selle lihtsalt ja kiiresti valmiva räimevormiga rõõmustad kõiki neid, kes armastavad kala, sidrunit ja küüslauku. Vormi põhja valgunud maitsvat kastet saab niristada näiteks kartulipudrule või siis hoopis leemes saiatükki keerutada. Räimehooajal lausa kohustuslik roog!

Valmistamise aeg
20 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g räimefileesid
  2. soola
  3. musta pipart
  4. 1 sidrun
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 2 spl oliiviõli
Valmistamine
  1. Tõsta räimefileed kaussi, puista peale veidi soola ja pipart ning sega õrnalt käega läbi. Voldi fileed kala kuju järgi kokku ja lao õliga määritud ahjuvormi. Puista peale veel pisut soola ja pipart.

  2. Pese sidrun ja kuivata. Poolita sidrun pikkupidi ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori küüslaugud ja viiluta õhukeselt. Tõsta sidruni- ja küüslauguviilud kalade vahele. Nirista peale oliiviõli.

  3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.