TEE TÖÖLE VÕI MATKALE KAASA! Kirjud salatipurgid
Tiina Lebane, 17.05.2023
Salatiportsjonid purgis on ühtaegu vahvad ja praktilised. Retsepti koostisaineid võid varieerida selle järgi, mis endale meeldib või kapis leidub. Kui purgikaane peale keerad, siis säilib selline salatipurk värskena vähemalt 2-3 päeva. Nõnda võid salati näiteks tööle või loodusmatkale julgelt varem valmis teha.
- 50 g kinoad
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl õunasiidriäädikat
- 0,5 tl ürdisoola
- 125 g mozzarella-kirsse
- 200 g kirsstomateid
- 1 dl musti oliive
- lehtsalatit või spinatit või Rooma salatit
- 1 pott basiilikut
- hakitud pähkleid või seemneid
Hauta kinoa pakil oleva juhendi järgi pehmeks, jahuta, maitsesta vähese soolaga.
Sega kastmeks kokku oliiviõli, äädikas ja ürdisool. Poolita mozzarella-kirsid, tomatid ja oliivid. Rebi rohelised salatilehed tükkideks.
Jaga pool kinoast 3 purgi põhja. Tõsta peale salatilehti, tomateid, oliive ja juustutükke. Nirista peale veidi kastet. Jaga purkidesse ülejäänud kinoa, salatilehed, tomatid, oliivid, juust, lisa basiilikulehed (rebi väiksemaks, kui vaja) ja kaste. Puista peale meelepäraseid hakitud pähkleid või seemneid.