VEIDI SÄRTSU ARGIPÄEVA
Vürtsine kreveti ramen
Pille Enden, 22.05.2023
Lihtsalt valmivas supis on nii nuudleid, erinevaid köögivilju, seeni kui ka hõrke krevette. Supi valmistamiseks võib kasutada erinevaid puljongeid, mis rohkem meeldib. Leem on õrnalt vürtsikas, kes aga tulisemat maitset soovib, peaks lisama rohkem sriracha kastet. Supisse võib panna ka keedetud krevette, neid pole praadida vaja, vaid võib lihtsalt leemes läbi kuumutada.
- 75 g kapsast
- 50 g porgandit
- 50 g punast paprikat
- 2 sl oliiviõli
- 150 g keskmise suurusega tooreid kooritud krevette
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 tl riivitud ingverit
- 5 dl kana-, köögvilja- või mereannipuljongit
- 1 sl sojakastet
- 1 tl pruuni suhkrut
- 0,5 laimi mahl
- 0,5 sl sriracha kastet
- 30 g spinatit
- 2 rohelise sibula vart
- 90 g ramen nuudleid
- koriandrilehti
Lõika kapsas, porgand ja paprika peenikesteks ribadeks või riivi jämeda riiviga.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 1 sl oliiviõli. Lisa krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 1-2 minutit mõlemalt poolt või kuni need on tihked ja roosad. Tõsta kõrvale. ( Keedetud krevette pole kuumutada vaja, vaid võib kohe supisse panna ja seal läbi kuumutada).
Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel 1 sl oliiviõli. Lisa porgand, kapsas ja paprika ning prae 2-3 minutit, lisa küüslauk ja ingver, prae veel minut. Lisa puljong, sojakaste, pruun suhkur, laimimahl ja sriracha ning sega ühtlaseks. Kuumuta kiiresti keemiseni ja lase seejärel 7-8 minutit podiseda.
Sega hulka hakitud spinat ja roheline sibul. Pane puljongisse ramen-nuudlid ja keeda veel 2-3 minutit. Tõsta kaussidesse, lisa krevetid ja serveeri koriandrilehtedega.