LÕBUSAKS KALAPÄEVAKS
Lahtine lõheburger
Pille Enden, 08.06.2023
Burgeris ei pea olema liiga palju saia, see on nii kui valmistada roog vaid 1 kukli poolega. Lõhekotleti saab valmis praadida pannil või küpsetada grillil, kus võib ka kuklid röstida. Kotlet sobib suurepäraselt ka ilma saiata, lihtsalt värske salatiga.
- 600 g lõhefileed
- 1 šalottsibul
- 1 sl Dijoni sinepit
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl majoneesi
- 2 sl riivsaia
- soola
- musta pipart
- 2 sl võid või oliiviõli praadimiseks
- sidruniviile serveerimiseks
- 2 burgerikuklit
- 4 salatilehte
- marineeritud kurgi viile serveerimiseks
Eemalda lõhelt nahk ja vajadusel ka luud. Lõika suuremateks tükkideks. Koori ja haki sibul. Lase lõhe koos sibulaga läbi hakklihamasina.
Sega hulka sinep, sidrunimahl, majonees ja riivsai. Maitsesta soola ja pipraga. Pane 30 minutiks külmkappi.
- 4 sl majoneesi
- 1 sl hakitud kappareid
- poole väikese sidruni mahl
- 1 sl hakitud tilli
Sega majoneesi hulka hakitud kapparid, sidrunimahl ja till.
Kuumuta või või õli pannil ja keera kuumus keskmiseks. Vormi massist neli saia mõõduga kotletti. Prae burgereid 2–3 minutit kummastki küljelt, keerates üks kord. Või grilli umbes 4 minutit, siis keera teine külg ja küpseta veel 1-2 minutit. Küpsuse kontrollimiseks võib teha noaga väikese sisselõike ja vaadata, kas ka seest on erkroosa värv muutunud heledamaks. Oluline on, et kotletid üle ei küpseks.
Rösti kuklipoolikud rösteris, ahjus või grillil. Kahel viimasel juhul pintselda eelnevalt õliga. Aseta kuklipoolikule salatileht, sellele burger, siis tõsta peale majoneesikaste ja lõpuks marineeritud kurgi viilud.