LÕBUSAKS KALAPÄEVAKS

Lahtine lõheburger

Pille Enden, 08.06.2023

Burgeris ei pea olema liiga palju saia, see on nii kui valmistada roog vaid 1 kukli poolega. Lõhekotleti saab valmis praadida pannil või küpsetada grillil, kus võib ka kuklid röstida. Kotlet sobib suurepäraselt ka ilma saiata, lihtsalt värske salatiga.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g lõhefileed
  2. 1 šalottsibul
  3. 1 sl Dijoni sinepit
  4. 1 sl sidrunimahla
  5. 1 sl majoneesi
  6. 2 sl riivsaia
  7. soola
  8. musta pipart
  9. 2 sl võid või oliiviõli praadimiseks
  10. sidruniviile serveerimiseks
  11. 2 burgerikuklit
  12. 4 salatilehte
  13. marineeritud kurgi viile serveerimiseks
  1. Eemalda lõhelt nahk ja vajadusel ka luud. Lõika suuremateks tükkideks. Koori ja haki sibul. Lase lõhe koos sibulaga läbi hakklihamasina.

  2. Sega hulka sinep, sidrunimahl, majonees ja riivsai. Maitsesta soola ja pipraga. Pane 30 minutiks külmkappi.

Sidruni-kappari majonees
  1. 4 sl majoneesi
  2. 1 sl hakitud kappareid
  3. poole väikese sidruni mahl
  4. 1 sl hakitud tilli
  1. Sega majoneesi hulka hakitud kapparid, sidrunimahl ja till.

Valmistamine
  1. Kuumuta või või õli pannil ja keera kuumus keskmiseks.  Vormi massist neli saia mõõduga kotletti. Prae burgereid 2–3 minutit kummastki küljelt, keerates üks kord.  Või grilli umbes 4 minutit, siis keera teine külg ja küpseta veel 1-2 minutit. Küpsuse kontrollimiseks võib teha noaga väikese sisselõike ja vaadata, kas ka seest on erkroosa värv muutunud heledamaks. Oluline on, et kotletid üle ei küpseks.

  2. Rösti kuklipoolikud rösteris, ahjus või grillil. Kahel viimasel juhul pintselda eelnevalt õliga. Aseta kuklipoolikule salatileht, sellele burger, siis tõsta peale majoneesikaste ja lõpuks marineeritud kurgi viilud.