NUTIKAS ARGIROOG
Kapsasteigid hakklihapihvidega
Pille Enden, 05.06.2023
Kiire, lihtne ja maitsev roog, mille jõuab argiõhtulgi ahju pista. Varajane kapsas küpseb kiiremini pehmeks, vanaga läheb pisut pikemalt. Pihve võib valmistada ka broileri- või kalkunihakklihast, nii tuleb roog hoopis kergem.
- 1 (700 g) varajane kapsas
- 2 sl õli
- 400 g veise- või segahakkliha
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 0,5 tl musta pipart
- 0,5 tl jahvatatud paprikat
- 2 tl vahemere ürdisegu
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
- soola
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika kapsast risti u 1 -1,5 cm paksused viilud. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale soola ja pipart ning nirista õli.
Riivi sibul ja küüslauk ning sega hakkliha hulka. Maitsesta paprika, pipra ja soolaga. Lisa muskaat ja Vahemere ürdid, sega hästi läbi.
Võta peotäis segu, vormi õhukeseks 5 mm paksuseks kotletiks ja aseta kapsaviilule.
- 3 dl kreeka jogurtit või hapukoort
- 1 sl tomatipastat
- 2 rohelise sibula vart
- punt tilli
- 2 küüslauguküünt
- soola
- musta pipart
Sega jogurt ja tomatipasta, lisa hakitud roheline sibul ja till ning purustatud küüslauk.Sega läbi ja maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta igale kotletile 1 sl kastet ja määri ühtlaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni kapsas on pehme. Serveeri ülejäänud kastmega.