MOODNE JA TERVISLIK

Salat grillitud köögiviljadest

Pille Enden, 28.05.2023

Sel aastal on eriti trendikas erinevaid köögivilju grillida. Neid saab serveerida eraldi või siis kõik kokku panna ja mõnusaks salatiks koostada. Salatis on oluline roll rooma salatil, mis jääb grillituna meeldivalt värske.  Soovi korral võib peale panna ka juustu.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 rooma salati pead või 4 mini rooma salatit
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 125 g rediseid
  4. 1 paprika
  5. 200 g kirsstomateid
  6. 1 punane sibul
  7. soovi korral parmesani juustu
  1. Lõika rooma salatid pikuti pooleks, suuremad neljaks. Poolita redised, lõika paprika tükkideks ja  viiluta sibulad. Pintselda köögiviljad õliga.

Kaste
  1. 4 sl oliiviõli
  2. 2 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
  3. 2 tl Dijoni sinepit
  4. 2 hakitud küüslauguküünt
  5. soola
  6. musta pipart
  1. Klopi kõik kastme koostisained omavahel läbi ja tõsta kõrvale.

Valmistamine
  1. Aseta rooma salat, lõikepool allapoole grillile ja küpseta 3–5 minutit või kuni on pehmenenud ja isegi pealt veidike söestunud. Pööra ümber ja küpseta veel 1 minut.

  2. Grilli redised, paprikad ja sibul pehmeks, ning viimasena ka tomatid. Võta grillilt ja puista peale veidi soola.

  3. Serveeri köögivilju tervelt või tükeldatuna, nirista peale kaste ja pane soovi korral ka parmesani juustu laaste.