MOODNE JA TERVISLIK
Salat grillitud köögiviljadest
Pille Enden, 28.05.2023
Sel aastal on eriti trendikas erinevaid köögivilju grillida. Neid saab serveerida eraldi või siis kõik kokku panna ja mõnusaks salatiks koostada. Salatis on oluline roll rooma salatil, mis jääb grillituna meeldivalt värske. Soovi korral võib peale panna ka juustu.
- 2 rooma salati pead või 4 mini rooma salatit
- 2 sl oliiviõli
- 125 g rediseid
- 1 paprika
- 200 g kirsstomateid
- 1 punane sibul
- soovi korral parmesani juustu
Lõika rooma salatid pikuti pooleks, suuremad neljaks. Poolita redised, lõika paprika tükkideks ja viiluta sibulad. Pintselda köögiviljad õliga.
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
- 2 tl Dijoni sinepit
- 2 hakitud küüslauguküünt
- soola
- musta pipart
Klopi kõik kastme koostisained omavahel läbi ja tõsta kõrvale.
Aseta rooma salat, lõikepool allapoole grillile ja küpseta 3–5 minutit või kuni on pehmenenud ja isegi pealt veidike söestunud. Pööra ümber ja küpseta veel 1 minut.
Grilli redised, paprikad ja sibul pehmeks, ning viimasena ka tomatid. Võta grillilt ja puista peale veidi soola.
Serveeri köögivilju tervelt või tükeldatuna, nirista peale kaste ja pane soovi korral ka parmesani juustu laaste.