KUI ON KIIRE
Panniroog brokoli, kana ja riisiga
Pille Enden, 02.06.2023
Argine roog valmib mugavalt kõik ühes pannil nii, et lisandiks polegi midagi vaja, kui ehk siis vaid värsket salatit. Pruun riis on tervislikum, aga vajab pisut pikemat küpsemisaega, kui valge riis.
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 400 g broilerifileed
- 1 spl õli
- 1,5 dl pruuni riisi
- 2 dl köögikoort
- 5 dl kanapuljongit
- 400 g brokolit
- 2 dl riivitud parmesani või cheddar juustu
- soola
- musta pipart
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Lõika kanafileed suupärasteks tükkideks või ribadeks.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sibul ja küpseta segades 5 minutiga pehmeks. Lisa küüslauk ja küpseta veel 1 minut.
Suurenda pliidi kuumust, lisa kanatükid ja maitsesta soola ja pipraga. Prae aeg-ajalt segades kuni on kuldpruunid, umbes 6-7 minutit.
Pane pannile riis ja puljong. Kuumuta keemiseni ja hauta, kuni riis on peaaegu pehme, umbes 20 minutit. Lisa koor, õisikuteks tükeldatud brokoli ja riivjuust. Sega läbi ning hauta, kuni riis ja brokoli on pehmed ja juust sulanud, umbes 10 minutit. Timmi maitse ja serveeri.