MÕNUS KALAPÄEV
Krõbedad kooreräimed
Tiina Lebane, 29.06.2023
Sinepine koorekaste lisab kalale rammu ja pikantsust, rukkijahupaneering küpseb ahjus ahvatlevalt krõbedaks. Kõrvale sobib mõistagi kartul igal kujul. Jahtunult on kala ka hea võileivakate koos marineeritud kurgi ja sibularõngastega.
- 400 g räimefileesid
- õli
- 1 dl vahukoort
- 1 muna
- 1 sl mahedat sinepit
- 0,5 tl soola
- natuke pipart
- 1 dl rukkijahu
- 0,5 tl soola
- natuke pipart
Tõsta räimefileed avatuna lameda põhjaga kaussi. Sega kokku kooremarinaad, vala kalale ja sega käega ettevaatlikult läbi. Kata kauss ja tõsta räimed paariks tunniks külmkappi maitsestuma.
Sega rukkijahu hulka sool ja pipar. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, nirista peale veidi neutraalse maitsega õli ja määri paberile laiali.
Nõruta kalad kergelt ja murra kala kuju järgi kokku. Veereta rukkijahusegus ja tõsta ahjuplaadile. Nirista peale veidi õli ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.