MÕNUS KALAPÄEV

Krõbedad kooreräimed

Tiina Lebane, 29.06.2023

Sinepine koorekaste lisab kalale rammu ja pikantsust, rukkijahupaneering küpseb ahjus ahvatlevalt krõbedaks. Kõrvale sobib mõistagi kartul igal kujul. Jahtunult on kala ka hea võileivakate koos marineeritud kurgi ja sibularõngastega.

Valmistamise aeg
20 minutit + 2 tundi maitsestumiseks + 20 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g räimefileesid
  2. õli
Kooremarinaad
  1. 1 dl vahukoort
  2. 1 muna
  3. 1 sl mahedat sinepit
  4. 0,5 tl soola
  5. natuke pipart
Paneering
  1. 1 dl rukkijahu
  2. 0,5 tl soola
  3. natuke pipart
Valmistamine
  1. Tõsta räimefileed avatuna lameda põhjaga kaussi. Sega kokku kooremarinaad, vala kalale ja sega käega ettevaatlikult läbi. Kata kauss ja tõsta räimed paariks tunniks külmkappi maitsestuma.

  2. Sega rukkijahu hulka sool ja pipar. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, nirista peale veidi neutraalse maitsega õli ja määri paberile laiali.

  3. Nõruta kalad kergelt ja murra kala kuju järgi kokku. Veereta rukkijahusegus ja tõsta ahjuplaadile. Nirista peale veidi õli ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.