SUVINE KALAPÄEV

Krõbe tursk koorese õuna-suhkruhernesalatiga

Tiina Lebane, 06.07.2023

See on roog, mis sobib nii peolauale kui ka üksnes endale õhtusöögiks. Koorene ja samas värske salat on suurepärane kaaslane krõbedas riivsaiakoorikus tursa kõrvale. Tursa asemel sobib ka mõni teine valge kala, näiteks haug.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g tursafileed
  2. 1 muna
  3. 0,75 dl nisujahu
  4. 2 dl riivsaia
  5. õli praadimiseks
  6. soola
  7. musta pipart
Salat
  1. 2 spl majoneesi
  2. 3 sl maitsestamata jogurtit
  3. 2 tl riivitud sidrunikoort
  4. 1 hapukas õun
  5. 2 sl sidrunimahla
  6. 150 g suhkruherneid
  7. värsket tilli
Valmistamine
  1. Valmista kõigepealt salat. Sega kokku majonees, jogurt ja riivitud sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga. Poolita õun ja lõika seemnekoda välja. Viiluta õun õhukeselt ja piserda sidrunimahlaga üle. Pese ja kuivata suhkurherned, lõika ribadeks. Tõsta õunaviilud ja herneribad kastmesse, sega läbi ja jäta maitsestuma.

  2. Lõika kalafilee tükkideks ja puista mõlemale poolele veidi soola. Klopi kausis muna kergelt lahti, tõsta nisujahu ja riivsai eraldi taldrikutele. Veereta kalatükke kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid mõlemalt poolt kenasti kuldseks.

  3. Serveeri koos koorese õuna-suhkruhernesalatiga.