TÄIUSLIK GRILLIELAMUS! Searibid Kreeka moodi
Tiina Lebane, 01.07.2023
Ribid on suvel kuumal grillil sage külaline. Lihtsalt valmib maitsev kreekapärane maitseõli, mille koostises on rohkelt sidrunit, küüslauku ja vahemerelisi ürte. Varu maitsestumiseks vähemalt 3-4 tundi, võimalusel lase ribidel maitseid koguda öö läbi. Küpsenud ribidele puista soolahelbeid ja pigista peale värsket sidrunimahla – siis on ribid täiuslikult Kreeka moodi!
- 1 kg sea kulinaarset ribi
- soolahelbeid
- sidrunisektoreid
- 1 dl oliiviõli
- 2 tl riivitud sidrunikoort
- 1 sl sidrunimahla
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 tl Vahemere ürdisegu
- 2 küüslauguküünt
Marinaadi jaoks sega oliiviõli juurde sidrunikoor ja -mahl, paprikapulber ja ürdisegu. Koori küüslauk ja purusta, sega marinaadi hulka.
Lõika ribi kondi järgi tükkideks. Tõsta kaussi või tugevasse kilekotti ja vala marinaad peale. Lase vähemalt 3-4 tundi või kauem, järgmise päevani, külmkapis maitsestuda. Vahepeal loksuta kaussi või kotti, et ükski ribitükk marinaadist välja ei jääks.
Grilli ribi sütel 2-3 minutit mõlemalt poolt, puista peale soolahelbeid ja piserda sidrunimahla. Kui küpsetad ribid ahjus, siis kasuta grillpanni, selle puudumisel kortsuta suur fooliumitükk ahjuplaadile ja tõsta ribid selle peale. Küpseta 200-kraadises ahjus grillelemendi all 10-12 minutit mõlemalt poolt.