LIHTNE JA MAITSEV
Piprapihv veisehakklihast koorekastmes
Tiina Lebane, 28.06.2023
Traditsiooniliselt valmistatakse piprapihvi veise sisefileest, aga suurepärase piprapihvi saab teha ka kvaliteetsest veisehakklihast. Ainsaks maitseaineks ongi pipar – ja seda on ohtralt. Soolasuse annab sojakaste.
- 400 g veisehakkliha
- 5 tl piprasegu (teradena)
- õli praadimiseks
- 3 sl sojakastet
- 2 dl vahukoort
Jaga hakkliha neljaks osaks ja vormi käte vahel kotlettideks. Vala pipraterad uhmrisse ja uhmerda puruks. Jaga pool pirapurust pihvidele ja suru käega kergelt pihvi sisse. Ülejäänud pipar puista pihvide teisele küljele, samuti kergelt sisse surudes. Lase pihvidel toasoojas maitsestuda umbes tund aega.
Kuumuta pannil õli ja prae pihvid selles mõlemalt poolt üle, 2-3 minutit külje kohta. Nirista sojakaste pihvidele ja vala vahukoor pihvidevahele, keeda tasasel tulel 2-3 minutit. Serveeri koos aurutatud köögiviljadega.