LIHTNE JA MAITSEV

Piprapihv veisehakklihast koorekastmes

Tiina Lebane, 28.06.2023

Traditsiooniliselt valmistatakse piprapihvi veise sisefileest, aga suurepärase piprapihvi saab teha ka kvaliteetsest veisehakklihast. Ainsaks maitseaineks ongi pipar – ja seda on ohtralt. Soolasuse annab sojakaste.

Valmistamise aeg
30 minutit + 1 tund maitsestumiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g veisehakkliha
  2. 5 tl piprasegu (teradena)
  3. õli praadimiseks
  4. 3 sl sojakastet
  5. 2 dl vahukoort
Valmistamine
  1. Jaga hakkliha neljaks osaks ja vormi käte vahel kotlettideks. Vala pipraterad uhmrisse ja uhmerda puruks. Jaga pool pirapurust pihvidele ja suru käega kergelt pihvi sisse. Ülejäänud pipar puista pihvide teisele küljele, samuti kergelt sisse surudes. Lase pihvidel toasoojas maitsestuda umbes tund aega.

  2. Kuumuta pannil õli ja prae pihvid selles mõlemalt poolt üle, 2-3 minutit külje kohta. Nirista sojakaste pihvidele ja vala vahukoor pihvidevahele, keeda tasasel tulel 2-3 minutit. Serveeri koos aurutatud köögiviljadega.