SUVINE HITT

Marineeritud kartulid

Tiina Lebane, 27.06.2023

Suvine kartulihitt kõige kõrvale, mis sütel valmib, sest tänu äädika hapukusele neutraliseerib marineeritud kartul rasvase maitse. Pane kartulid marinaadi kindlasti kuumalt, seda paremini imenduvad kõik maitsed ja aroomid.

Valmistamise aeg
50 minutit + 3-4 tundi maitsestumiseks
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kg kartuleid
Marinaad
  1. 2 dl valge veini äädikat
  2. 5 sl suhkrut
  3. 2 tl soola
  4. 6 dl vett
  5. 3 punast sibulat
  6. 1 tl soola
  7. 2 loorberilehte
  8. värsket peterselli
Valmistamine
  1. Pese kartulid ja keeda pehmeks. Vala vesi ära ja nõruta kartulid.

  2. Vahepeal valmista marinaad: sega äädika hulka suhkur ja sool ning sega lahustumiseni. Lisa vesi ja sega läbi. Koori sibulad ja lõika õhukesteks rõngasteks. Puista peale 1 tl soola, sega läbi ja lase 10 minutit seista. Sedasi toimides saad sibulast kätte maksimaalse maitse. Vala marinaad sibulate peale.

  3. Koori kuumad kartulid ja lõika umbes 1 cm viiludeks. Tõsta soojad kartuliviilud marinaadi, lisa loorberilehed ja rohkelt hakitud peterselli. Maitse marinaadi – kui see on tuntavalt hapukas ja soolakas, siis oled õigel teel. Lase kartulitel maitsestuda vähemalt 3-4 tundi, et nii äädika kui ka sibula maitse jõuaks imenduda.

  4. Enne serveerimist nõruta kartulid ja puista peale veel värsket peterselli.