MÕNUS KALAPÄEV
Sidrunimarinaadis heeringas
Tiina Lebane, 13.07.2023
Natuke magus ja natuke hapu ja natuke soolane – selliselt maitseb heeringas, mis on seisnud sidrunises suhkruleemes. Hea amps nii võileivale kui ka esimeste värskete kartulite kõrvale.
- 2,5 dl vett
- 2,5 dl suhkrut
- 1 tl musta pipra teri
- 1 tl vürtspipra teri
- 2 loorberilehte
- 7 nelgitera
- 3 sidrunit
- 400 g heeringafileed
- 1 sibul
- 1 porru
- värsket tilli
Pane kõik marinaadiained potti, lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Las jahtuda.
Vahepeal pressi sidrunitest mahl välja, kokku peaksid saama 1,5-2 dl mahla. Lõika heeringafileed sobiva suurusega tükkideks. Koori sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks. Loputa ja viiluta porru. Haki till.
Maitsesta jahtunud marinaad sidrunimahlaga. Lisa mahla jaokaupa, vahepeal maitstes, leem peaks jääma pigem magusam. Tõsta purki(desse) kihiti heeringatükke, sibularõngaid, porruviilusid ja tilli. Vala marinaad peale ja tõsta külmkappi maitsestuma. Maitseb hea juba järgmisel päeval.
Kogus 2 purki a 400 ml