NII VÄRSKENDAV! Mündine arbuusi-juustusalat
Tiina Lebane, 19.06.2023
Suvine salatiaeg on imeline, sest kodumaised annid aina valmivad ja salativõimalusi on palju. See salat sobib nii omaette söögiks kui ka grillitud vorsti-liha-kala kõrvale. Mahlakas arbuus koos mustikatega teeb ka salati mahlaseks ja kastme osaks jääb vaid maitsenüansi andmine. Peamise värskuse annab kogu vaagnatäiele värske piparmünt.
- 500 g arbuusi (kooritud)
- 300 g Saida köömnetega juustu
- 2 šalottsibulat
- 150 g rediseid
- 1 karp (umbes 70 g) salatisegu
- 1 sidruni mahl
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl vedelat mett
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl purustatud pipart
- 0,5 dl hakitud münti
- mustikaid
- piparmündilehti
Kui arbuus on seemnetega, siis kõigepealt puhasta need välja. Lõika arbuus suupärasteks tükkideks. Lõika juust umbes 1 cm kuubikuteks. Koori sibulad ja lõika õhukesteks rõngasteks, viiluta õhukeselt ka redised.
Sega kokku kastmeained, viimasena sega hulka hakitud piparmünt.
Jaga salatisegu vaagnale, tõsta peale arbuusi- ja juustutükid, sibularõngad ja rediseviilud. Nirista kastmega üle. Puista peale paar peotäit mustikaid ja hakitud mündilehti.