NII VÄRSKENDAV! Mündine arbuusi-juustusalat

Tiina Lebane, 19.06.2023

Suvine salatiaeg on imeline, sest kodumaised annid aina valmivad ja salativõimalusi on palju. See salat sobib nii omaette söögiks kui ka grillitud vorsti-liha-kala kõrvale. Mahlakas arbuus koos mustikatega teeb ka salati mahlaseks ja kastme osaks jääb vaid maitsenüansi andmine. Peamise värskuse annab kogu vaagnatäiele värske piparmünt.

Valmistamise aeg
30
Kogus
5 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g arbuusi (kooritud)
  2. 300 g Saida köömnetega juustu
  3. 2 šalottsibulat
  4. 150 g rediseid
  5. 1 karp (umbes 70 g) salatisegu
Kaste
  1. 1 sidruni mahl
  2. 0,5 dl oliiviõli
  3. 1 sl vedelat mett
  4. 0,5 tl soola
  5. 0,5 tl purustatud pipart
  6. 0,5 dl hakitud münti
Peale
  1. mustikaid
  2. piparmündilehti
Valmistamine
  1. Kui arbuus on seemnetega, siis kõigepealt puhasta need välja. Lõika arbuus suupärasteks tükkideks. Lõika juust umbes 1 cm kuubikuteks. Koori sibulad ja lõika õhukesteks rõngasteks, viiluta õhukeselt ka redised.

  2. Sega kokku kastmeained, viimasena sega hulka hakitud piparmünt.

  3. Jaga salatisegu vaagnale, tõsta peale arbuusi- ja juustutükid, sibularõngad ja rediseviilud. Nirista kastmega üle. Puista peale paar peotäit mustikaid ja hakitud mündilehti.