MAITSEELAMUS

Spinati-feta labneh

Pille Enden, 03.07.2023

Labneh on nõrutatud jogurt, mida saab meelepäraste lisanditega maitsestada. Lähis-Ida päritolu pehme toorjuustulaadne määre sobib dippimiseks köögiviljadega, aga näiteks saia või näkileiva peale määrimiseks.

Valmistamise aeg
15 minutit + 2 tundi nõrgub
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g Türgi jogurtit
  2. 65 g beebispinatit
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 200 g fetajuustu
  5. 2 sl sidrunimahla
  6. 2 sl pistaatsiapähkleid
  7. 0,5 tl musta pipart
  8. soola
  9. serveerimiseks oliiviõli, mett ja tšillihelbeid
Valmistamine
  1. Kalla jogurt marliga kaetud sõelale ja lase 2 tundi nõrguda (või kalla suurele kahekordse majapidamispaberiga kaetud taldrikule, pane paber ka peale).

  2. Kasta spinatilehed 30 sekundiks keeva vette. Kalla siis vesi ära ja loputa lehed külma veega. Pigista hästi kuivaks.

  3. Pane spinat koos küüslaugu, fetajuustu, sidrunimahla ja pistaatsiapähklitega kombaini ning töötle ühtlaseks. Maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga.

  4. Sega nõrgunud jogurt feta-spinatiseguga. Tõsta taldrikule, nirista peale väheke oliiviõli ja mett ning puista tšillihelbeid.

  5. Serveeri köögiviljade, saia, näkileiva või muu meelepärasega.