SAID MÄRJAKS JA TAHAKS KUUMA SUPPI? Suvine minestrone päästab!

Pille Enden, 02.07.2023

Minestrone tähendab tõlkes paksu köögiviljasuppi ja just selline, parajalt paks, on ka suvine minestrone. Itaaliapärane supp maisteb hästi igal aastaajal, aga just suvel saab sellest eriliselt kerge ja värvilise variandi kokku keeta. Kes toekamat suppi soovib, võib lisada näiteks grillitud kana või singikuubikuid.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 väike sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 0,5 porrut
  4. 1 sellerivars
  5. 0,5 paprikat
  6. 150 g suvikõrvitsat
  7. 1 sl õli
  8. 1,2 l kanapuljongit
  9. 1 loorberileht
  10. 1 tl hakitud tüümiani
  11. 100 g rohelisi ube
  12. 2 ploomtomatit
  13. 200 g valgeid ube soolvees
  14. 120 g ditalini või muud väikest pastat
  15. soola
  16. basiilikulehti
  17. riivitud kõva juustu (nt parmesani)
Valmistamine
  1. Haki sibul ja küüslauk, viiluta porru ja seller, lõika paprika kuubikuteks. Suvikõrvits poolita ja lõika siis viiludeks.

  2. Kuumuta õli potis. Hauta selles sibulat, porrut, sellerit ja paprikat 8-10 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi.

  3. Lisa puljong, loorberileht, tüümian ja maitseks soola ning kuumuta keemiseni. Pane potti suvikõrvits, lühemateks juppideks lõigatud rohelised oad, hakitud tomatid, kurnatud valged oad ja pasta.

  4. Keeda 10 minutit kuni ained on pehmed, siis võta loorberileht välja.  Timmi maitse soola ja pipraga parajaks.  Serveeri basiilikulehtede ja riivitud juustuga.