SAID MÄRJAKS JA TAHAKS KUUMA SUPPI? Suvine minestrone päästab!
Pille Enden, 02.07.2023
Minestrone tähendab tõlkes paksu köögiviljasuppi ja just selline, parajalt paks, on ka suvine minestrone. Itaaliapärane supp maisteb hästi igal aastaajal, aga just suvel saab sellest eriliselt kerge ja värvilise variandi kokku keeta. Kes toekamat suppi soovib, võib lisada näiteks grillitud kana või singikuubikuid.
- 1 väike sibul
- 3 küüslauguküünt
- 0,5 porrut
- 1 sellerivars
- 0,5 paprikat
- 150 g suvikõrvitsat
- 1 sl õli
- 1,2 l kanapuljongit
- 1 loorberileht
- 1 tl hakitud tüümiani
- 100 g rohelisi ube
- 2 ploomtomatit
- 200 g valgeid ube soolvees
- 120 g ditalini või muud väikest pastat
- soola
- basiilikulehti
- riivitud kõva juustu (nt parmesani)
Haki sibul ja küüslauk, viiluta porru ja seller, lõika paprika kuubikuteks. Suvikõrvits poolita ja lõika siis viiludeks.
Kuumuta õli potis. Hauta selles sibulat, porrut, sellerit ja paprikat 8-10 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi.
Lisa puljong, loorberileht, tüümian ja maitseks soola ning kuumuta keemiseni. Pane potti suvikõrvits, lühemateks juppideks lõigatud rohelised oad, hakitud tomatid, kurnatud valged oad ja pasta.
Keeda 10 minutit kuni ained on pehmed, siis võta loorberileht välja. Timmi maitse soola ja pipraga parajaks. Serveeri basiilikulehtede ja riivitud juustuga.