MAITSVALT JÄÄKIDEST

Teise päeva makaronisalat grill-lihaga

Pille Enden, 23.06.2023

Grilliõhtust üle jäänud lihakraamist saab lihtsa vaevaga kokku segada korraliku toitva salati. Salatisse sobivad nii liha, kana kui vorstid, aga ka grillitud köögiviljad.

Valmistamise aeg
20 minutit + 1 tund maitsestub
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g meelepärast pastat
  2. 3 tomatit
  3. 3 värsket soolakurki
  4. peotäis peterselli
  5. 2 rohelist sibulat
  6. 200 g grill-liha, -kana või – vorste
Kaste
  1. 1,5 dl majoneesi
  2. 3 sl oliiviõli
  3. 1,5 sl valge veini või õunaäädikat
  4. 1,5 sl mahedat sinepit
  5. 2 sl hakitud tilli
  6. soola
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Keeda makaronid vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks. Kurna ja loputa külma veega. Lase nõrguda.

  2. Lõika tomatid sektoriteks või viiludeks, viiluta kurk, haki petersell ning roheline sibul. Lõika grill-liha hästi õhukesteks viiludeks.

  3. Sega kastmeks majonees, äädikas, sinep ja till, maitsesta soola ja pipraga.

  4. Sega tükeldatud ained ja liha makaronidega. Sega hulka kaste.  Kata kauss toidukilega ja lase 1 tund külmkapis maitsestuda.