MAITSVALT JÄÄKIDEST
Teise päeva makaronisalat grill-lihaga
Pille Enden, 23.06.2023
Grilliõhtust üle jäänud lihakraamist saab lihtsa vaevaga kokku segada korraliku toitva salati. Salatisse sobivad nii liha, kana kui vorstid, aga ka grillitud köögiviljad.
- 400 g meelepärast pastat
- 3 tomatit
- 3 värsket soolakurki
- peotäis peterselli
- 2 rohelist sibulat
- 200 g grill-liha, -kana või – vorste
- 1,5 dl majoneesi
- 3 sl oliiviõli
- 1,5 sl valge veini või õunaäädikat
- 1,5 sl mahedat sinepit
- 2 sl hakitud tilli
- soola
- musta pipart
Keeda makaronid vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks. Kurna ja loputa külma veega. Lase nõrguda.
Lõika tomatid sektoriteks või viiludeks, viiluta kurk, haki petersell ning roheline sibul. Lõika grill-liha hästi õhukesteks viiludeks.
Sega kastmeks majonees, äädikas, sinep ja till, maitsesta soola ja pipraga.
Sega tükeldatud ained ja liha makaronidega. Sega hulka kaste. Kata kauss toidukilega ja lase 1 tund külmkapis maitsestuda.