LIHTNE GURMEE
Heeringa ja kartuli salat Prantsuse moodi
Pille Enden, 25.06.2023
Lihtne salat maitseb eriti hea värskete kartulitega. Marineeritud heeringas jääb pehmem, aga salatisse sobib ka klassikaline soolaheeringas. Soovi korral võib serveerimisel lisada veidi rukolalehti.
- punt peterselli
- punt tilli
- 1 punane sibul
- 3 sl oliiviõli
- 2 sl sidrunimahla
- 1 sl Dijoni sinepit
- 500 g värskeid kartuleid
- 1 sl soola
- 3 marineeritud heeringa fileed
- soola
- musta pipart
- soovi korral rukolalehti
Haki petersell ja till, lõika kooritud sibul õhukesteks ratasteks.
Sega suuremas kausis õli, sidrunimahl ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud petersell, till ja sibul. Kata ja jäta maitsestuma kuni kartulid keevad.
Keeda kartulid soolakas vees pehmeks. Kurna.
Lõika kartulid viiludeks (võivad soojad olla) või suuremateks tükkideks, lisa kaussi ja sega kastmega läbi. Kata kilega ja jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.
Lisa tükeldatud heeringas ja sega läbi. Serveeri soovi korral rukolalehtedega.