SUVEKLASSIKA: toitvad ja lihtsalt valmivad salatid
Ragne Värk, 30.06.2023
Parajalt toitvad ja hõlpsasti valmivad salatid ei maitse ühelgi muul ajal paremini kui palavatel suvekuudel.
Kartuli-tuunikalasalat
Põnevale roale annavad omapärase meki tuunikala ja vetikad.
- 500 g värskeid kartuleid
- 3 sl hakitud tilli
- 150 g tuunikala (õlis)
- 75 g wakame-vetikat
- 2 viilutatud marineeritud kurki
- soola, pipart
Puhasta kartulid ja lõika pooleks või neljaks. Keeda valmis soolaga maitsestatud vees. Pane kõik komponendid kaussi (tuunikala koos õliga) ja sega kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Makra-maisisalat
See salat saab kindlasti lemmikuks, sest on mõnusalt koorene, nii lihtne ja hea.
- 1 purk (400 g) konservmaisi
- 1 purk (400 g) konservhernest
- 1 väiksem jääkapsapea
- 200 g riivitud juustu
- 300 g makrapulkasid
- 250 g majoneesi
- 100 g hapukoort
- 1 sl tilli
- soola, pipart
Nõruta sõelal mais ja hernes. Ribasta jääkapsas ja makra õhukeselt. Aseta kõik komponendid kaussi ning sega korralikult kokku majoneesi ja hapukoorega. Maitsesta soola-pipraga.
Riisinuudlisalat suitsukalaga
Peolaua ehe pakub silmailu ja rõõmustab sööjaid. Külmsuitsuheeringa võid vabalt asendada mistahes muu suitsukalaga.
- 100 g riisinuudleid
- 1 sl sojakastet
- 100 g rohelisi salatilehti
- 50 g Kreeka pähkleid
- 100 g kurki
- 100 g rediseid
- 200 g külmsuitsuheeringat
- mõned piparmündilehed
- soola, pipart
Leota riisinuudleid pool tundi külmas vees. Tõsta seejärel äsja keedetud vette kolmeks minutiks ja loputa külma vee all kiirelt läbi. Lõika pisut lühemaks ja lisa segades juurde sojakaste. Maitsesta pipraga.
Laota alusele nuudlid ja salatilehed. Pane juurde hakitud pähklid, tükeldatud kurk ja redisesektorid. Kõige viimaseks kihiks jäta kalatükid. Lisa piparmündilehed ja maitsesta soola-pipraga.
- 50 g Kreeka jogurtit
- 3 sl marineeritud kurgi vedelikku
- 1 sl kuivatatud ürdisegu
- soola, pipart, suhkrut
Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile.