HEAD ISU JAMAIKA MOODI! Jerk marinaadis grillitud kanakoivad
Pille Enden, 09.07.2023
Põnev ja eksootiline Jamaikalt pärit jerk-maitseainesegu annab kanakoibadele vürtsika lõunamaise meki. Koibi võib küpsetada nii grillil kui ahjus. Need sobivad nii värske salati kui keedetud riisiga.
- 800 g broileri poolkoibi
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 2 punast tšillit
- 1,5 cm jupp ingverit
- 3 laimi mahl
- 2 sl pruuni suhkrut
- 2 sl rapsiõli
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1,5 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 0,25 tl jahvatatud nelki
- 0,25 tl jahvatatud kaneeli
Koori sibul ja küüslauk. Haki jämedalt
Poolita tšillid, eemalda seemned ja haki jämedalt. Koori ingver ja tükelda.
Pane sibul, küüslauk, tšilli, ingver, laimimahl, suhkur ja õli kombaini ning töötle pastaks. Sega hulka tüümian ja maitsesta soola ning pipraga.
Pane marinaad suurde kilekotti, karpi või kaussi.
Lisa kanakoivad ja sega hästi läbi. Sule kott, karp või kauss ja pane ööpäevaks külmkappi. Loksuta aeg-ajalt või keera koivad ümber.
Võta koivad marinaadist ja tupsuta majapidamispaberiga kuivaks. Grilli mõõdukal kuumusel, aeg-ajalt pöörates, 25-30 minutit. Või küpseta 225-kraadises ahjus 40-45 minutit.