HEAD ISU JAMAIKA MOODI! Jerk marinaadis grillitud kanakoivad

Pille Enden, 09.07.2023

Põnev ja eksootiline Jamaikalt pärit jerk-maitseainesegu annab kanakoibadele vürtsika lõunamaise meki. Koibi võib küpsetada nii grillil kui ahjus. Need sobivad nii värske salati kui keedetud riisiga.

Valmistamise aeg
45 minutit + ööpäev marinaadis
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g broileri poolkoibi
Jerk maitseainesegu
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 2 punast tšillit
  4. 1,5 cm jupp ingverit
  5. 3 laimi mahl
  6. 2 sl pruuni suhkrut
  7. 2 sl rapsiõli
  8. 1 tl kuivatatud tüümiani
  9. 1,5 tl soola
  10. 0,5 tl purustatud musta pipart
  11. 0,25 tl jahvatatud nelki
  12. 0,25 tl jahvatatud kaneeli
Valmistamine
  1. Koori sibul ja küüslauk. Haki jämedalt

  2. Poolita tšillid, eemalda seemned ja haki jämedalt. Koori ingver ja tükelda.

  3. Pane sibul, küüslauk, tšilli, ingver, laimimahl, suhkur ja õli kombaini ning töötle pastaks. Sega hulka tüümian ja maitsesta soola ning pipraga.

  4. Pane marinaad suurde kilekotti, karpi või kaussi.

  5. Lisa kanakoivad ja sega hästi läbi. Sule kott, karp või kauss ja pane ööpäevaks külmkappi. Loksuta aeg-ajalt või keera koivad ümber.

  6. Võta koivad marinaadist ja tupsuta majapidamispaberiga kuivaks. Grilli mõõdukal kuumusel, aeg-ajalt pöörates, 25-30 minutit.  Või küpseta 225-kraadises ahjus 40-45 minutit.