Jahutav ja kerge kõhutäis: suvel möödapääsmatud suvesupid
Ragne Värk, 13.07.2023
Nüüd, kui aed pakub külluslikult värskeid aedvilju, marju ja maitserohelist, on suviste suppide toidusedelisse lisamine vaat et möödapääsmatu.
Suvine külmsupp värske kartuliga
Klassikaline supp on tegelikult ka suurepärane külmkapi tühjendusroog, sest valmistamisel saad ära kasutada viimase juustutüki, keedetud kartuli või grillimisest järelejäänud liha.
- 3 keedetud värsket kartulit
- pool kurki
- 4 keedumuna
- 300 küpsetatud linnuliha
- värsket hakitud tilli
- 100 g herneid
- 1 väike riivitud porgand
- 2 sl oliiviõli
- 1 tl valgeveiniäädikat
- 1 l keefiri
- soola, pipart, suhkrut
Haki retsepti neli esimest komponenti meelepärasteks tükkideks. Lisa till, herned ja riivitud porgand. Sega juurde oliiviõli, valgeveiniäädikas ning maitse järgi soola, pipart, suhkrut. Sega läbi ning jäta maitsestuma umbes pooleks tunniks. Sega juurde keefir ja maitsesta lõplikult. Kaunista nii, nagu just sulle meeldib.
Suitsulõhega külmsupp
Värskendava ja toitva supi sees maitseb kõige paremini just suitsulõhe.
- 400 g keedetud kartulit
- 2 marineeritud kurki
- 1 paprika
- 12 kirsstomatit
- 2 sl marineeritud ingverit
- 600 ml keefiri
- 125 g spinatilehti
- 300 g suitsulõhet
- soola, pipart, suhkrut
Tükelda kartulid, kurk ja paprika. Poolita kirsstomatid. Sega kokku viis esimest komponenti, jaota nelja kaussi. Püreesta keefir koos spinatilehtedega kannmikseris ühtlaseks, maitsesta soola, pipra, suhkruga. Vala kaussidesse, aseta peale tükeldatud suitsulõhe.
Põnev maasikasupp
Maasikatest valmistatud külmsupp passib hästi jahutavaks vahepalaks või toekama lõunasöögi lõpetamiseks.
- 800 g maasikaid
- 3 sl suhkrut
- 1 apelsini riivitud koor
- 2 sl mandlilaaste
- 4 sl müslit
- 4 dl piima
- 1 dl vahukoort
- marju, mandlilaaste
Pane maasikad koos suhkru ja apelsinikoorega kaussi ning suru marjad kahvliga puruks. Sega juurde mandlilaastud ja müsli. Vala peale piim. Jaota segu kaussidesse ja nirista juurde pisut vahustamata vahukoort.