Jahutav ja kerge kõhutäis: suvel möödapääsmatud suvesupid

Ragne Värk, 13.07.2023

Nüüd, kui aed pakub külluslikult värskeid aedvilju, marju ja maitserohelist, on suviste suppide toidusedelisse lisamine vaat et möödapääsmatu.

Suvine külmsupp värske kartuliga

Klassikaline supp on tegelikult ka suurepärane külmkapi tühjendusroog, sest valmistamisel saad ära kasutada viimase juustutüki, keedetud kartuli või grillimisest järelejäänud liha.

Suvine külmsupp värske kartuliga
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 3 keedetud värsket kartulit
  2. pool kurki
  3. 4 keedumuna
  4. 300 küpsetatud linnuliha
  5. värsket hakitud tilli
  6. 100 g herneid
  7. 1 väike riivitud porgand
  8. 2 sl oliiviõli
  9. 1 tl valgeveiniäädikat
  10. 1 l keefiri
  11. soola, pipart, suhkrut
  1. Haki retsepti neli esimest komponenti meelepärasteks tükkideks. Lisa till, herned ja riivitud porgand. Sega juurde oliiviõli, valgeveiniäädikas ning maitse järgi soola, pipart, suhkrut. Sega läbi ning jäta maitsestuma umbes pooleks tunniks. Sega juurde keefir ja maitsesta lõplikult. Kaunista nii, nagu just sulle meeldib.

Suitsulõhega külmsupp

Värskendava ja toitva supi sees maitseb kõige paremini just suitsulõhe.

Suitsulõhega külmsupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 400 g keedetud kartulit
  2. 2 marineeritud kurki
  3. 1 paprika
  4. 12 kirsstomatit
  5. 2 sl marineeritud ingverit
  6. 600 ml keefiri
  7. 125 g spinatilehti
  8. 300 g suitsulõhet
  9. soola, pipart, suhkrut
  1. Tükelda kartulid, kurk ja paprika. Poolita kirsstomatid. Sega kokku viis esimest komponenti, jaota nelja kaussi. Püreesta keefir koos spinatilehtedega kannmikseris ühtlaseks, maitsesta soola, pipra, suhkruga. Vala kaussidesse, aseta peale tükeldatud suitsulõhe.

Põnev maasikasupp

Maasikatest valmistatud külmsupp passib hästi jahutavaks vahepalaks või toekama lõunasöögi lõpetamiseks.

Põnev maasikasupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 800 g maasikaid
  2. 3 sl suhkrut
  3. 1 apelsini riivitud koor
  4. 2 sl mandlilaaste
  5. 4 sl müslit
  6. 4 dl piima
  7. 1 dl vahukoort
Kaunistuseks:
  1. marju, mandlilaaste
  1. Pane maasikad koos suhkru ja apelsinikoorega kaussi ning suru marjad kahvliga puruks. Sega juurde mandlilaastud ja müsli. Vala peale piim. Jaota segu kaussidesse ja nirista juurde pisut vahustamata vahukoort.