SUVINE KALAPÄEV
Heeringasalat õuna ja endiiviaga
Tiina Lebane, 27.07.2023
Heeringas on eestlase toidulaual hinnatud nii pühade ajal kui argiõhtul ja aastaajast sõltumata. Suvel valmista võileiva peale või värske kartuli kõrvale mahedas koore-majoneesikastmes heeringasalat, kus õun annab puuviljast magusust ja endiivia mõrkjat värskust. Endiivia võib olla mõrkjam, kui sulle meeldib, aga hoia endiivialehti umbes 15 minutit külmas vees ja kibedus kaob. Endiivia asemel sobib salatisse hästi ka redis.
- 450 g heeringafileed
- 1 endiivia, u 200 g
- 1 suur roheline õun
- 2 dl paksu hapukoort
- 0,5 dl majoneesi
- soola maitse järgi
- pipart maitse järgi
Nõruta heeringas ja lõika tükkideks. Eralda endiivia lehed ja hoia umbes 15 minutit külmas vees, siis kaob lehtedest liigne mõrkjus. Nõruta lehed, kuivata ja lõika ribadeks. Koori õun ja lõika õhukesteks viiludeks. Lisa hapukoort ja majonees, veidi soola ja pipart ning sega kergelt läbi. Kui on aega, lase enne söömist 20 minutit külmkapis maitsestuda.