KIIRE KALAPÄEV
Pannilõhe kreemjas oakastmes
Tiina Lebane, 14.09.2023
Lõhe kreemjas kastmes, millele konsistentsi ja maitset annavad valged oad ja päikesekuivatatud tomatid, on peaaegu luksuslik õhtusöök. Mis õnneks valmib lihtsalt ja kiiresti. Serveeri kreemjat lõhehautist näiteks koos riisiga ning värske maitsenüansi lisamiseks pigista peale veidi sidrunimahla.
- 400 g lõhet
- 2 sl õli praadimiseks
- 0,5 tl soola
- veidi musta pipart
- 1 purk (400 g) valgeid ube vees
- 4 dl köögikoort 20%
- 1 dl päikesekuivatatud tomateid, hakitud
- 1 sl mahedat sinepit
- 2 peotäit basiilikulehti
- sidrunisektoreid
Lõika lõhefilee 4 tükiks – igale sööjale oma portsjon. Kuumuta pannil õli ja prae lõhetükke mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Puista peale soola ja pipart ning tõsta pannilt ära.
Loputa oad sõelal, nõruta. Vala pannile köögikoor ja hakitud päikesekuivatatud tomatid ning sega hulka sinep. Kuumuta rahulikult keemiseni, siis lisa nõrutatud oad ja sega hoolikalt läbi. Lõpuks tõsta kalatükid kastmesse ja hauta tasasel tulel 7-8 minutit.
Puista kastmele värsket hakitud basiilikut ning serveeri koos sidrunisektori ja riisi või pastariisiga.