VALMIB RUTTU
Tortilja sooja köögiviljakatte, oliivide ja fetaga
Tiina Lebane, 12.09.2023
See on maitsev võimalus kergeks taimseks lõuna- või õhtusöögiks, eriti soojal päeval, kui midagi suurt ja toitvat ei jaksagi süüa. Küüslaugu ja sidruniga maitsestatud kikerhernetamp ning pannikuuma saanud sibul ja tomat on koos tortiljaga just parajalt kerge kõhutäis.
- 2 punast sibulat
- 3 sl õli
- 250 g kirsstomateid
- 1 purk (400 g) kikerherneid vees
- 2 küüslauguküünt
- 1 sl tahiinit
- 0,5 sidruni riivitud koor ja mahl
- 0,5 tl soola
- 4 tortiljat
- 100 g kivideta oliive, rohelisi ja musti
- 100 g fetat
- basiilikut, ribastatud
Koori sibul ja lõika õhemateks sektoriteks. Kuumuta pannil 2 sl õlis minuti jagu, siis lisa pannile ka kirsstomatid ja prae, kuni sibul on peaaegu pehme ja tomatite nahk hakkab pragunema. Tõsta pannilt ära ootele.
Loputa kikerherned sõelal külma vee all, nõruta. Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks ribadeks. Lisa pannile 1 sl õli ja prae kikerherneid koos küüslauguribadega umbes 5 minutit, sega aeg-ajalt. Tõsta pann pliidilt ja suru kikerherned pudrunuiaga puruks. Sega hulka tahiini ning poole sidruni riivitud koor ja mahl. Maitsesta soolaga. Kui segu tundub liiga tihke, lisa umbes 2 sl vett.
Soojenda tortiljasid paar minutit ahjus või pannil. Määri peale kikerhernesegu, lisa tomati-sibulasegu, oliivid ja murendatud feta. Viimasena puista peale ribadeks lõigatud basiilikulehti.