JAHUTAV KÕHUTÄIS! Värske ja külm kurgisupp

Tiina Lebane, 07.08.2023

Kodumaise kurgi hooaeg on käes ja kurki tasub pista päris paljudesse toitudesse. Näiteks ühte värskesse ja kiirelt valmivasse külma suppi, mida on kuumal suvepäeval nii mõnus pehme juuretisesaia kõrvale rüübata. Võimalusel kasuta naturaalset õunamahla, pakimahlaga jääb supp liiga magus.

Valmistamise aeg
10 minutit + 15 minutit külmas
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 pikk kurk
  2. 2 õuna
  3. 1 sidruni mahl
  4. 2,5 dl vett
  5. 5 dl õunamahla
  6. 2 sl hakitud tilli
  7. soola maitse järgi
  8. purustatud musta pipart maitse järgi
  9. riivitud muskaatpähklit maitse järgi
Valmistamine
  1. Koori kurk ja õunad ning tükelda. Tõsta mikserikannu ning lisa kõik muud ained kuni maitseaineteni. Töötle kõik peeneks, lisa maitseaineid maitse järgi. Lase supil enne söömist vähemalt 15 minutit külmkapis maitsestuda ja jaheneda.

  2. Enne serveerimist sega hoolikalt.