JAHUTAV KÕHUTÄIS! Värske ja külm kurgisupp
Tiina Lebane, 07.08.2023
Kodumaise kurgi hooaeg on käes ja kurki tasub pista päris paljudesse toitudesse. Näiteks ühte värskesse ja kiirelt valmivasse külma suppi, mida on kuumal suvepäeval nii mõnus pehme juuretisesaia kõrvale rüübata. Võimalusel kasuta naturaalset õunamahla, pakimahlaga jääb supp liiga magus.
- 1 pikk kurk
- 2 õuna
- 1 sidruni mahl
- 2,5 dl vett
- 5 dl õunamahla
- 2 sl hakitud tilli
- soola maitse järgi
- purustatud musta pipart maitse järgi
- riivitud muskaatpähklit maitse järgi
Koori kurk ja õunad ning tükelda. Tõsta mikserikannu ning lisa kõik muud ained kuni maitseaineteni. Töötle kõik peeneks, lisa maitseaineid maitse järgi. Lase supil enne söömist vähemalt 15 minutit külmkapis maitsestuda ja jaheneda.
Enne serveerimist sega hoolikalt.