TAIMNE PÄEVARETSEPT
Chana masala
Taimne Teisipäev, 11.07.2023
Proovi seda kikerhernestest ning mõnusatest vürtsidest pungil indiapärast karrit.
Vaja läheb:
1 sl oliiviõli
1 suur sibul, tükeldatud
4 - 5 küüslauguküünt, hakitud
1 - 2 tšillikauna, seemned eemaldatud ja tükeldatud
2 sl värsket ingveri, hakitud või riivitud
2 tl Garam Masala maitseainesegu
1 tl kuivatatud koriander, vürtsköömned ja kurkum
1 kaneelipulk
2 purki (425 g purk) kikerherneid, kurnatud ja loputatud
1 purk (800g) tükeldatud tomateid
1/4 tassi vett
2 väikese sidruni või laimi mahl
soola ja pipart maitse järgi
Antud kogustest jätkub kuuele sööjale.
Valmistamine:
Haki/tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar.
Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning viska peale sibul. Kuumuta, kuni sibul on klaasjas ning lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid. Kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja vesi, keera kuumus madalamaks ja lase 15 - 20 minutit vaikselt podiseda, aeg-ajalt toitu segades. Võid veidi vett juurde lisada, kui eelistad vedelamat kastet.
Võta välja kaneelipulk ja sega juurde sidruni- või laimimahl.
Serveeri näitkeks riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeringuks võid lisada taimset koort, värsket koriandrit, sidruni- või laimiviile, kirsstomateid või rukolat.