ERILISEM KALAPÄEV: grillitud kala rohelise salsaga

Pille Enden, 03.08.2023

Grillil küpsetatud valge kala filee on õrn ja mahe, kuid saab maitset rohelisest salsast. Kalafileed on hea grillida resti vahel, siis pole karta, et kinni jääks.  Rest tasub siiski enne õliga kokku määrida. Kui asetad kala otse grillile, siis pintselda nahk õliga.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 700 g nahaga valge kala fileed nt klaarsäga, siiga, koha vm
  2. 1 sl sidrunimahla
  3. 1 sl sulatatud võid
  4. soola, pipart
Roheline salsa
  1. 0,5 dl oliiviõli
  2. 1 dl petersellilehti
  3. 1 dl mündilehti
  4. 5 anšoovisefileed
  5. 2 sl sidrunimahla
  6. 1 küüslauguküüs
  7. 2 tl kappareid
  8. musta pipart
Valmistamine
  1. Valmista kõigepealt salsa. Töötle kõik ained kombainis või saumikseriga peeneks ja jäta ootele.

  2. Maitsesta kalafilee sidrunimahla, soola ja pipraga. Soola puistamisel arvesta, et ka salsa on soolakas. Pintselda peal sulavõiga.  Aseta grillile nahapool all.

  3. Grilli mõõdukal kuumusel kuni kalafilee muudab värvi.

  4. Võta grillilt, määri peale roheline salsa ja serveeri kohe.