ERILISEM KALAPÄEV: grillitud kala rohelise salsaga
Pille Enden, 03.08.2023
Grillil küpsetatud valge kala filee on õrn ja mahe, kuid saab maitset rohelisest salsast. Kalafileed on hea grillida resti vahel, siis pole karta, et kinni jääks. Rest tasub siiski enne õliga kokku määrida. Kui asetad kala otse grillile, siis pintselda nahk õliga.
- 700 g nahaga valge kala fileed nt klaarsäga, siiga, koha vm
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl sulatatud võid
- soola, pipart
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 dl petersellilehti
- 1 dl mündilehti
- 5 anšoovisefileed
- 2 sl sidrunimahla
- 1 küüslauguküüs
- 2 tl kappareid
- musta pipart
Valmista kõigepealt salsa. Töötle kõik ained kombainis või saumikseriga peeneks ja jäta ootele.
Maitsesta kalafilee sidrunimahla, soola ja pipraga. Soola puistamisel arvesta, et ka salsa on soolakas. Pintselda peal sulavõiga. Aseta grillile nahapool all.
Grilli mõõdukal kuumusel kuni kalafilee muudab värvi.
Võta grillilt, määri peale roheline salsa ja serveeri kohe.