LISAND JA PÕHIROOG! Lillkapsatabbouleh
Pille Enden, 09.09.2023
Kergemas ja värskemas Lähis-Idast pärit tabboulehi versioonis ei ole teravilja nagu tavaliselt, selle asemel on koostises hoopis lillkapsas. Lillkapsa võib salatisse panna kas veidi pehmemaks kuumutatuna kui ka täiesti toorena. Salat sobib suurepäraselt grillroogade lisandiks, aga ka kergeks iseseisvaks roaks.
- 800 g lillkapsast
- 3 tomatit
- 200 g kurki
- 1 punane sibul
- suur punt lehtpeterselli
- suur punt mündilehti
- 3 sl oliiviõli
- 3 sl sidrunimahla
- 1 tl jahvatatud juustuköömneid
- soola
- musta pipart
Eemalda lillkapsal lehed. Aja vesi suuremas potis keema ja maitsesta soolaga. Tõsta ettevaatlikult potti lillkapsas ja keeda 5-7 minutit. Võta potist ja lase jahtuda.
Riivi lillkapsas jämeda riiviga, haki või töötle kombainis peeneks. Lõika tomatid esmalt sektoriteks, eemalda seemned ja siis tükelda väikesteks kuubikuteks.
Kurk lõika väikesteks kuubikuteks. Haki punane sibul, petersell ja münt.
Sega lillkapsas, tomat, kurk ja sibul kausis. Lisa õli ja sidrunimahl, maitsesta soola, pipra ja juustuköömnetega. Sega lõpuks hulka hakitud ürdid.