HEA NII SOOJALT KUI KA KÜLMALT

Vahemereline köögiviljapirukas

Pille Enden, 09.09.2023

Hilissuvises köögiviljarikkas pirukas on on tunda Vahemere hõngu. Köögiviljadele anavad maitselisa päikesekuivatatud tomatid ja rukolalehed. Põhjaks võib soovi korral panna ka valmis lehttaina. Pirukas maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 200 g toasooja võid
  2. 5 dl nisujahu
  3. 0,5 dl külma vett
Täidis
  1. 150 g rukolalehti
  2. 180 g feta juustu või salatijuustu kuubikuid
  3. 0,5 dl päikesekuivatatud tomateid
  4. 200 g suvikõrvitsat
  5. 75 g riivjuustu
  6. 2 dl hapukoort
  7. 2 suurt muna
  8. 250 g kirsstomateid
  9. 0,5 dl seedermänniseemneid
  10. soola
  11. mustas pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi pehme või ja jahu puruks, lisa vesi ja sega elastseks tainaks. Pane ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 30x35 cm ahjuplaadile ja suru ääred 1,5 cm kõrguselt üles.

  2. Pese ja kuivata rukola. Tõsta umbes veerand sellest serveerimiseks kõrvale. Haki ülejäänud ja puista põhjale.

  3. Nõruta juustukuubikud, murenda ja puista põhjale. Nõruta päikesekuivatatud tomatid, haki ja jaga ühtlaselt tainale. Haki suvikõrvitsad ja pane samuti põhjale.

  4. Puista peale riivjuust. Klopi hapukoor ja munad lahti, maitsesta soola ja pipraga.  Kalla põhjale.

  5. Lao peale 200 g pooleks lõigatud kirsstomateid. Puista peale seedermänniseemneid.

  6. Küpseta ahju keskosas 30 minutit kuni täidis on tahe ja põhi krõbe. Pane peale rukolalehti ja sektoriteks lõigatud kirsstomateid. Serveeri soojalt.