MIDAGI VÄGA MAITSVAT

Takod grillitud veisesteigi ja ananassiga

Pille Enden, 30.07.2023

Laimimarinaadis maitsestunud ja seejärel grillitud veisesteik maitseb hästi ilma ühegi lisandita. Aga see mekib mõnusalt ka takodes, kus on veel lisaks grillitud ananassi, avokaadot, sibulat ja vürtsist kastet

Valmistamise aeg
30 minutit + 2 tundi marinaadis
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 250 g veisesteik
  2. 1 värske või marineeeritud jalopeno
  3. 1 punane sibul
  4. 2 ananassiviilu
  5. 1 avokaado
  6. 4 väikest tortillat
  7. 4 sl salsa kastet
Laimimarinaad
  1. 2 sl laimimahla
  2. 2 sl õli
  3. 1 sl tšillipulbrit
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 0,5 dl hakitud koriandrit
  6. 0,5 sl soola
  7. 1 tl musta pipart
Valmistamine
  1. Sega marinaadiks laimimahl, õli, tšillipulber, hakitud küüslauk, koriander, sool ja pipar. Kalla marinaad kilekotti või karpi ning pane sellesse steik vähemalt 2 tunniks, aga isegi parem kui järgmise päevani, marineeruma.

  2. Lõika jalopeno viiludeks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks.

  3. Võta steik külmkapist ja lase soojeneda enne, kui paned grillile.  Võta marinaadist ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Grilli kummaltki poolt 3-4 minutit. Võta grillilt, kata fooliumiga ja lase 5 minutit seista.  Grilli ananassiviile 2 minutit kummaltki poolt. 

  4. Lõika liha õhukesteks viiludeks ja ananass ribadeks. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika viiludeks.

  5. Grilli tortillasid 1 minut kummaltki poolt. Pane igale tortillale ananassi, avokaadot, liha-, sibula- ja jalopenoviile. Tõsta peale kaste ja serveeri kohe.