VÜRTSIKAS KÕHUTÄIS

Hilissuvine köögiviljakarri

Pille Enden, 04.09.2023

Suviste köögiviljadega karri  valmib kiirelt ja pakub koos riisi või nuudlitega serveerides korraliku vürtsika, aga kerge taimse, kõhutäie. Karripastat, mis teravust annab, saab panna just vastavalt oma vürtsitaluvusele.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koositsosad
  1. 1 sibul
  2. 2 väikest porgandit
  3. 2 sl õli
  4. 1 tl punast karripastat
  5. 0,5 tl pruuni suhkrut
  6. 3 dl vett või puljongit
  7. 250 g lillkapsast
  8. 150 g rohelisi või kollaseid aedube
  9. 150 g suvikõrvitsat
  10. 1 dl rohelisi herneid
  11. 1 keskmine tomat
  12. 250 ml kookoskreemi
  13. 1 laimi mahl
  14. serveerimiseks keedetud riisi või nuudleid
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul. Koori ja viiluta porgandid.

  2. Kuumuta sibulat pannil õlis mõõdukal kuumusel paar minutit. Lisa porgandiviilud ja prae veel 3-4 minutit.

  3. Nüüd lisa karripasta ja sega sibula-porgandiga läbi. Puista roale veidi suhkrut, kalla peale puljong või vesi ja kuumuta keemiseni. Kata pann kaanega, alanda kuumus mõõdukaks ja lase 5-6 minutit haududa.

  4. Pane pannile õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja tükeldatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Poolita ja viiluta suvikõrvits, pane kastmesse koos herneste ja hakitud tomatiga, hauta veel kaane all 3-4 minutit.

  5. Võta kaas pealt ja kalla pannile kookoskreem, sega läbi ja lase podiseda kuni kaste pakseneb. Maitsesta laimimahla ja kui vaja siis ka soolaga.  Serveeri keedetud riisi või nuudlitega.