VÜRTSIKAS KÕHUTÄIS
Hilissuvine köögiviljakarri
Pille Enden, 04.09.2023
Suviste köögiviljadega karri valmib kiirelt ja pakub koos riisi või nuudlitega serveerides korraliku vürtsika, aga kerge taimse, kõhutäie. Karripastat, mis teravust annab, saab panna just vastavalt oma vürtsitaluvusele.
- 1 sibul
- 2 väikest porgandit
- 2 sl õli
- 1 tl punast karripastat
- 0,5 tl pruuni suhkrut
- 3 dl vett või puljongit
- 250 g lillkapsast
- 150 g rohelisi või kollaseid aedube
- 150 g suvikõrvitsat
- 1 dl rohelisi herneid
- 1 keskmine tomat
- 250 ml kookoskreemi
- 1 laimi mahl
- serveerimiseks keedetud riisi või nuudleid
Koori ja haki sibul. Koori ja viiluta porgandid.
Kuumuta sibulat pannil õlis mõõdukal kuumusel paar minutit. Lisa porgandiviilud ja prae veel 3-4 minutit.
Nüüd lisa karripasta ja sega sibula-porgandiga läbi. Puista roale veidi suhkrut, kalla peale puljong või vesi ja kuumuta keemiseni. Kata pann kaanega, alanda kuumus mõõdukaks ja lase 5-6 minutit haududa.
Pane pannile õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja tükeldatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Poolita ja viiluta suvikõrvits, pane kastmesse koos herneste ja hakitud tomatiga, hauta veel kaane all 3-4 minutit.
Võta kaas pealt ja kalla pannile kookoskreem, sega läbi ja lase podiseda kuni kaste pakseneb. Maitsesta laimimahla ja kui vaja siis ka soolaga. Serveeri keedetud riisi või nuudlitega.