TAIMNE PÄEVARETSEPT
Maroko porgandi-kikerherne salat
Taimne Teisipäev, 01.08.2023
Täienda oma reseptikogu selle maitseka, värske ja värvilise salatiga, mis on inspiratsiooni saanud Maroko maitsetest.
Vaja läheb
120 g kinoad
320 ml vett
70 g mandleid
1 punane sibul
150 g riivitud porgandit
1 purk kikerherned
70 g rukolat
6 g münti
35 g kuivatatud datleid
Kaste:
90 ml oliiviõli
2 spl sidrunimahla
2 spl apelsinimahla
1 spl vahtrasiirupit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl ingverit
0,5 tl köömneid
0,5 tl koriandrit
0,25 tl meresoola
0,25 tl jahvatatud paprikat
Valmistamine:
1. Keeda kinoad 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid ja lase jahtuda.
2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad.
3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.
4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Lisa kaste, sega kõik läbi ja serveeri.