TAIMNE PÄEVARETSEPT

Maroko porgandi-kikerherne salat

Taimne Teisipäev, 01.08.2023

Täienda oma reseptikogu selle maitseka, värske ja värvilise salatiga, mis on inspiratsiooni saanud Maroko maitsetest.

Vaja läheb

  • 120 g kinoad

  • 320 ml vett

  • 70 g mandleid

  • 1 punane sibul

  • 150 g riivitud porgandit

  • 1 purk kikerherned

  • 70 g rukolat

  • 6 g münti

  • 35 g kuivatatud datleid

Kaste:

  • 90 ml oliiviõli

  • 2 spl sidrunimahla

  • 2 spl apelsinimahla

  • 1 spl vahtrasiirupit

  • 0,5 tl kaneeli

  • 0,5 tl ingverit

  • 0,5 tl köömneid

  • 0,5 tl koriandrit

  • 0,25 tl meresoola

  • 0,25 tl jahvatatud paprikat

Valmistamine:

1. Keeda kinoad 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid ja lase jahtuda.

2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad.

3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks.

4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Lisa kaste, sega kõik läbi ja serveeri.